Enquadra, dispara i retoca! Les apps per posturejar en Instagram

La xarxa social del postureig per excel·lència és Instagram, però té un tret diferenciador de les altres. Sols es pot publicar des del telèfon. Això complica un poc la vida a tota aquella persona amant del retoc digital, ja siga per corregir, adornar o tunejar les fotos més enllà de les eines que ofereix la pròpia app d’Instagram. Per això, a l’ombra d’Instagram floreixen un gran reguitzell d’aplicacions per modificar imatges i vídeos de les quals hem fet una selecció. Totes les aplicacions les podreu trobar a la PlayStore i a l’AppStore.

Canva

El que fa Canva bàsicament és oferir-nos plantilles. Centenars de dissenys amb múltiples aplicacions, per capturar imatges en el moment ideal i posar-li text, filtres i infinites possibilitats. A banda d’Instagram també pots aprofitar l’app per altres xarxes socials, crear banners, targetes de felicitació, collages, flyers, logos, pósters de concerts… Pots usar les teues fotos o triar-ne una d’entre el més d’1 milió que tenen a la biblioteca. L’inconvenient? Has des registrar-te amb un mail o vinculant els comptes de Facebook o Google. És a dir, a canvi de les teues dades. També pots entrar a la seua web i treballar des de l’ordinador.

Huji Cam

Huji Cam li dona a les teues fotos aspecte de fotografia analògica. Només obrir-la tindràs una interfície que simula una càmera analògica com les d’usar i tirar. Inclús si eres una persona romàntica d’aquells temps disposes d’un visor minúscul que no no et permetrà enquadrar perfectament la foto. Sense dubte el toc ideal que recrearà les fotos de fa 20 anys.

Snapseed

Snapseed és una aplicació amb moltíssimes eines per retocar imatges. Qual l’obris t’ofereix tutorials, cosa que resulta de gran ajuda quan la toques des de zero. La gran diferència respecte d’altres apps és que Snapseed et permet generar màscares senzillament. Com podreu veure al tutorial és una eina molt útil per traure-li tot el rendiment a la teua creativitat.

Unfold

Aquesta és una senzilla app per a crear stories per a Instagram. Amb plantilles predeterminades podràs crear stories que marcaran la diferència. Podràs afegir textos, fotos i vídeos amb multitud d’opcions per a editar. L’inconvenient d’Unfold és que la versió gratuïta està prou limitada, i t’insta a pagar per adquirir la versió Pro.

InShot

A banda d’imatges, InShot també et permet editar vídeos quasi com un software d’ordinador. Pots editar imatges d’una manera prou similar a totes les altres apps però el millor d’InShot és la capacitat d’editar vídeos. Pots editar la durada, la velocitat, el format depenent de la xarxa on el vols pujar, afegir filtres, música, text i transicions entre els talls. Una autèntica passada.

Storybeat

Per si trobes InShot massa complicada també tens Storybeat. És ideal per afegir música a fotos i vídeos i crear stories per a Instagram. De fet la pròpia Instagram va haver de posar aquesta opció a les seues stories degut al gran èxit. La diferència radica en què pots posar música de la teua biblioteca privada d’Spotify, Apple Music o gravar un so en el moment.

*Foto de portada de Matan Segev 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €