Fridays For Future, uneix-te a la segona vaga global pel clima

Aquest divendres 24 de maig, Fridays For Future -que en castellà pren el nom de Juventud x El Clima– ha organitzat la segona vaga global pel clima, i a València han convocat una manifestació a les 18.00 a la plaça de la Verge. A Castelló està convocada a les 18.30 a la Plaça Major. A Alacant també està convocada a les 19.00 a la Plaça de la Muntanyeta.

Ahir, 22 de maig, els representants d’aquesta organització a València es van reunir amb representants de tots els partits polítics amb representació a les Corts Valencianes. Vox va ser l’únic partit que no els va voler atendre. Després d’aquesta reunió, totes les formacions van signar un document anomenat Compromís polític pel clima, un escrit que consta de 10 punts que les formacions hauran de complir.

Un dels punts més destacats és el de la declaració d’Estat d’Emergència Climàtica, que s’haurà de complir en un període de temps inferior a 4 mesos. A més, també es demana la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle o l’increment d’incentius per dur a terme una transició genètica més justa. També s’ha inclòs la demanda d’un augment de mesures per frenar la pèrdua de biodiversitat o la realització de campanyes de conscienciació.

Els membres de Fridays For Future València han declarat que no es tracta d’un “brindis al sol”, ja que en quatre mesos es tornaran a reunir amb les formacions polítiques per avaluar el compliment d’aquestes peticions.

Fridays For Future

Fridays For Future és un moviment estudiantil internacional mitjançant el qual milers de joves es mobilitzen als carrers per demanar als polítics que reaccionen davant l’imminent canvi climàtic abans que siga tard. La creadora d’aquest moviment és Greta Thunberg, una estudiant de -ara- 16 anys que l’agost de 2018 va seure davant del Riksdag (el Parlament de Suècia) per exigir mesures contra el canvi climàtic.

L’estudiant va publicar les seues accions a xarxes socials com Twitter o Instagram, i va aconseguir fer arribar el moviment a tots els racons del món. El passat 15 de març es va realitzar la primera vaga global pel canvi climàtic, i 58 ciutats de l’estat espanyol la van secundar i van organitzar manifestacions. Demà arriba la segona, una data clau, ja que només dos dies després es realitzen les eleccions europees i municipals.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €