5 rutes ciclistes per Vies Verdes del País Valencià

La cicloturisme és una modalitat cada vegada amb més adeptes. Es tracta d’una activitat que conjuga esport, salut, sostenibilitat, respecte al medi ambient, i un sentiment d’autoafirmació important. Tal i com va passar amb les Vies Verdes, cada vegada apareixen més rutes. Les diferents administracions s’ocupen de millorar-les i promocionar-les tal i com està passant amb el recent llançament de la Xarxa d’Itineraris No Motoritzats (XINM). Ttenint en compte les rutes ja existents aquest estudi n’ha proposat més fins arribar als 2.300 km. Fins que arribe eixe moment us expliquem 5 rutes que podeu fer durant aquest estiu. Unfleu bé les rodes, hidrateu-se i a pedalejar!

Via Verda Ojos Negros

La Via Verda d’Ojos Negros és no sols la Via Verda més famosa del País Valencià sinó també de tot l’Estat. S’estén  entre Terol i quasi arriba la costa de Sagunt. És, de moment, la Via Verda més llarga de tot l’Estat amb 160 km. El tram que es desenvolupa per territori valencià circula per la vall del riu Palància sobre el ferrocarril miner de Sierra Menera. Des de l’altiplà de Barracas, al peu de la Serra de Javalambre, fins gairebé Estivella. Un bon pla de cap de setmana és carregar les bicis al tren i anar-se’n fins Terol o algun dels pobles veïns com Santa Eulalia o Cella i anar cap a l’est buscant la mar. La ruta és molt bonica plena de ponts i túnels i amb una pendent no molt acusada.

Via Verda del Maigmó

En els anys 20 del segle passat, es va intentar construir un ferrocarril entre Alcoi i Alacant. Una idea de bojos tenint en compte l’orografia, que obligava a calar les serres i tendir una gran quantitat de viaductes. La Guerra Civil, la postguerra i les seues misèries van impedir que es tendissin les vies i que s’obrís al servei el ferrocarril, quedant definitivament oblidat. El tram es desenvolupa entre Agost i el port del Maigmó té una pendent de pujada constant però suau. Teniu en compte que la devien afrontar els trens.

Via Verda del Xixarra

Aquesta ruta recupera 15 km d’un recorregut de 84, on abans circulava el tren Xixarra. Des del Santuari de les Virtuts a Villena fins al municipi de Biar. És possible enllaçar, a més, amb el Camí de Santiago del Sud-est i també amb la Via Verda del Serpis fins La Safor i la Via Verda d’Alcoi.

Via Verda d’Alcoi

Tal i com passa amb la Via Verda del Maigmó, la d’Alcoi també discorre sobre els vestigis de l’antic ferrocarril Alcoi-Alacant. Hui en dia és una bonica ruta que travessa el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja amb una gran número de ponts i viaductes. Parteix d’Alcoi i gairebé arriba a Ibi. També es pot enllaçar amb la Via Verda del Xixarra, i amb la Via Verda del Serpis.

Via Verda del Mar

La Via Verda del Mar recorre la costa que separa Benicàssim i Orpesa. A una banda les vistes al mar i a l’altra  la Serra d’Orpesa, mires on mires, el paisatge és protagonista. Una ruta de mar i muntanya i que solament compta amb un pont metàl·lic i un llarg túnel il·luminat. Es pot aprofitar el viatge per visitar també el Parc Natural del Desert de les Palmes.

Informació extreta del web VíasVerdes.com. Per a una informació més detallada visiteu el web.

Foto de la portada: Vial del Mar extreta de Viasverdes.com

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €