El Cinema Jove explicat per a dummies

El Cinema Jove se celebra del 21 al 28 de juny a València, un certamen dedicat a l’educació cinematogràfica i a promocionar joves cineastes.

Perquè no vos pergueu res, vos contem tots els detalls sobre la 34a edició del festival: seccions, cicles, preu de les entrades i vos expliquem com saber on i quan veure cada obra.

Per acollir totes les projeccions s’han establert diferents seus per la ciutat:El Centre del Carme Cultura Contemporánea, el col·legi major Rector Peset, l’Institut Français de València, La Filmoteca, l’Octubre CCC, les oficines Cinema Jove, Radio City, la sala 7 de l’Edifici Rialto i el Teatre Principal de València.

A la web del Cinema Jove podeu trobar el programa del certamen dividit tant per dies com per seus, per saber què, on i quan veure les projeccions que més vos criden l’atenció.

Seccions

  • Secció de llargmetratges: inclou 10 projeccions internacionals, 6 de les quals són òpera prima, i les altres 4 són les segones incursions dels seus directors. Destaquen pel·lícules com Harajuku (Eirik Svensson) o Thunder Road (Jim Cummings).
  • Secció de curtmetratges: quasi 50 curts es projectaran a la Sala 7 de Rialto. En l’autoria de totes aquestes obres trobem més de 20 nacionalitats, i 6 dels curtmetratges són d’autoria valenciana. Lo siento, mi amor (Eduardo Casanova) o Snorkel(Borja Soler) son algunes de les projeccions que podrem veure en aquesta secció.
  • Secció de websèries: inclosa donat el paper precursor en el canvi social de consum audiovisual. Aquesta secció porta amb ella taules redones, càpsules informatives i col·loquis d’especialistes, per complir amb la funció didàctica del festival. Podrem veure websèries com Gente Hablando (Álvaro Carmona) o The Well (Adam Wheeler).

    Gente Hablando (Álvaro Camona)

  • Secció de Trobada audiovisual de joves: 27 curtmetratges d’estudiants menors de 24 anys que s’estructuren en tres categories. La categoria “A”  recull 5 obres i és per alumnes d’infantil i primària de fins a 12 anys; la “B” és pels estudiants de secundària i batxiller de 12 a 20 anys i se seleccionaran 12 curts; l’última, la “C” és per alumnes de cicles, centres formatius o associacions juvenils de 16 a 24 anys.
  • Secció Futur de cinema: cada any joves promeses del cine son reconegudes mitjançant aquesta secció. Enguany, els seleccionats han sigut la valenciana Nuria Herrero i el català Pol Monen. Aleshores, es projectaran Toc toc (Vicente Villanueva)  i ¿A quién te llevarías a una isla desierta?(Jota Linares)

Cicles

Miguel Gomes

  • Premi Lluna de València: la 34a edició del Cinema Jove reconeix a Miguel Gomes com a màxim exponent del moment d’esplendor que viu el cinema portugués. Es realitzarà un cicle de 6 llargmetratges i 2 curts seleccionats pel propi director. Entre les obres trieades està la trilogia Mil y una noches, per la que el director ha rebut grans reconeixements.
  • Els joves Coen: cicle de projeccions de les 7 primeres pel·lícules que van rodar els germans directors abans de complir els 40 anys. Aquestes inclou projeccions com Arizona baby El gran Lebowski, i seran d’entrada lliure.
  • Els deus de l’anime: cicle dedicat a l’animació japonesa, ja que últimament està molt present a les programacions de plataformes digitals. Gaudirem de clàssics d’este gènere com La tumba de las luciérnagas (Isao Takahata) o El viaje de Chihiro (Hayao Miyazaki).
  • Youth and the wall: 6 llargmetratges de com afecta a la joventut alemanya i internacional la divisió d’una ciutat, a nivell social, cultural, etc. Destaca Goodbye Lennin de Wolfgang Becker.

A més, el festival ha volgut incloure una sèrie de projeccions especials que no entren en categoria oficial, però que han considerat imprescindibles. Entre aquestes, destaquen obres com La Banda (Roberto Bueno), una pel·lícula que parla de músics valencians i de com els jóves han d’anar-se’n fora per trobar un futur millor. També es farà un homenatge “in memoriam” a Jose Luis Rado, qui va ser director del Cinema Jove, amb la projecció de la pel·lícula El hombre que mató a Liberty Valance (John Ford).

Entrades

Les entrades generals tenen un preu de 2.5€, però es pot adquirir 10 entrades per 20€ també. Per a persones amb discapacitat,parades, jubilades, estudiants, o amb carnet Jove o de l’FNAC hi ha un preu especial d’1.5€ per entrada. Només es podran adquirir en taquilla.

 

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €