5 festivals de música catalans de l’estiu 2019

Ja estem a mitjans de juliol i un bon grapat de festivals ja s’ha celebrat. Festivals importants que se celebren per tota Catalunya com el Nowa Reggae, el Clownia, Canet Rock o Cruïlla, ja han passat. Però encara queda una bona nòmina de grans festivals a terres catalanes dels quals nosaltres destaquem 5, que us passem a relatar per ordre cronològic. Cal lamentar que, precisament aquesta setmana, haguera tingut lloc la tornada del Doctor Music Festival, però finalment l’esdeveniment va haver de ser cancel·lat per un seguit de problemes.

ACAMPADA JOVE

  • Ubicació: Montblanc (Conca de Barberà)
  • Data: 18, 19 i 20 de juliol

Enguany amb el lema Canviem la història, el festival Acampada Jove celebra la 24a edició. Segons l’organització (Joventuts d’Esquerra Republicana) el de 2019 serà el cartell de l’Acampada Jove amb més diversitat musical que mai. Entre els principals noms confirmats destaquen Buhos, Tribade, Oques Grasses, Alidé Sans, El Diluvi i Zoo. Abonaments i entrades de dia encara disponibles clicant ací.    

EL TINGLADU

  • Ubicació: Vilanova i la Geltrú (Garraf)
  • Data: 18, 19, 20 i 21 de juliol

El festival gratuït de cultura catalana es desenvoluparà a la Plaça 1 d’Octubre de Vilanova i la Geltrú simultàniament a l’Acampada Jove. El lema d’aquesta 12a edició Revolució és canviar tot el que ha de ser canviat. Al cartell una variada oferta d’estils entre els quals trobem l’Albert Pla, Smoking Souls, Pau Alabajos, Lildami, Oques Grasses o Tremenda Jauría. L’organització també ha preparat El Tingladu Brussel·les, que tindrà lloc el proper 26 d’octubre a la capital belga, en solidaritat amb Valtònyc. Hi actuaran Los Chikos del Maíz, Fermin Muguruza, Alidé Sans i Adala.

FESTIUET

  • Ubicació: Platja de Coma-ruga, el Vendrell (Baix Penedès)
  • Data: 9 i 10 d’agost

Ja va consolidant-se el festival que enguany es muda de Valls a la Platja de Coma-ruga del Vendrell. 3a edició d’un dels festivals més joves de Catalunya però que ha aconseguit portar un gran cartell amb Berri Txarrak, Zoo, Desakato, Mafalda, Lágrimas de Sangre i Boikot. Entrades de dia i abonaments disponibles clicant ací.

BARRAQUES DE SITGES

  • Ubicació: Platja de la Fragata, Sitges (Garraf)
  • Data: 17, 18 i 19 d’agost

3 dies de música gratuïta de nou a una platja de la comarca del Garraf. Barraques de Sitges és un espai gratuït de música i cultura gestionat per entitats de Sitges. Podeu col·laborar al Verkami i ser mecenes del festival per a partir de 10 euros. Ja porten 7 anys i enguany comptaran amb grans artistes com Lildami, Ezetaerre, El Niño de la Hipoteca, Buhos, Doctor Prats i Suu, entre d’altres.

BIORITME

  • Ubicació: Vilanova de Sau (Osona)
  • Data: 22, 23, 24, i 25 d’agost

El lema del Bioritme és Música, natura, ecologia i consciència. Amb aquest leitmotiv any rere any, l’organització elabora un cuidat cartell i tot un seguit d’activitats en un marc envejable: el Pantà de Sau. Pots comprar ací els abonaments per acudir a la 7a edició.

*Foto de portada extreta del Facebook de Bioritme

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €