Quins són els temes valencians més consultats a Viquipèdia durant 2019?

Quins són els temes valencians més consultats a Viquipèdia durant 2019? No hi ha una manera exacta per a conéixer quins són els temes específicament valencians més consultats. Tanmateix, podem fer  aproximacions en base als usuaris que solen crear estos articles, o buscant per categories. Una altra dificultat a l’hora de fer el rànquing és endevinar quins són els temes d’interés específicament valencià, però ens podem llançar a la piscina.

La llista que vos oferim mai serà exacta al 100%, però utilitzant estos mètodes, i centrant-se en la Viquipèdia en català, que sol tindre millor coberta la cultura popular valenciana que cap altre idioma, podem traure conclusions interessants.

Anil Murthy Viquipèdia

Anil Murthy. Foto: València CF

1- Anil Murthy

El mediàtic president del València CF té article a Viquipèdia des de juny d’este mateix any, coincidint amb la victòria del València CF en la Copa del Rei.

Tot i ser un article recent, el fet d’haver protagonitzat polèmiques amb els aficionats i el seu paper en la destitució de Marcelino li han fet valdre una més que possible primera posició pel que fa a visites en l’any 2019. El propietari del club, Peter Lim, ocupa també una alta posició en esta llista, colant-se al TOP 20.

2- Smoking Souls i Auxili

Tot i que han rebut menys visites que temes d’actualitat com les eleccions a les Corts Valencianes del 2019, els grups de música en valencià són un dels temes que major interés desperten en l’internet valencià, o això ens diu la Viquipèdia. Per mèrits propis, Auxili i Smoking Souls lideren la llista de músics valencians més visitats, superant a La Fúmiga, o, atenció, Dani Miquel.

Ambdós articles es van crear a principis d’any, i tot i que els d’Ontinyent han tingut més visites totals, Smoking Souls ha liderat la llista de visites en els últims mesos. Tanca la llista, acusant clarament el fet d’haver-se separat enguany, VaDeBo.

Tot i la competència, cap dels grups en actiu supera el número de visites que encara en 2019 reben gegants com La Gossa Sorda o Obrint Pas.

3- Emilio José

Tot i que la seua entrada no es va crear fins el dia de la seua mort, el de la Costera ha demostrat que és un fenomen social en tota regla. En dos mesos ha superat en visites a personatges com Vicent Baydal, i n’arriba a la meitat de les que ha rebut durant tot 2019 la personalitat valenciana més consultada, Núria Roca.

Pel que fa a les personalitats d’À Punt, primera sorpresa en la llista: ni Eugeni Alemany, ni Amàlia Garrigós, ni Xavi Castillo: Maria Fuster és la més visitada.

Giuseppe Grezzi - Processó Cívica.jpg4- Giuseppe Grezzi

El napolità té un nivell de visites comparable al de l’alcalde, Joan Ribó, i superior al de l’altre regidor mediàtic de l’ajuntament, Pere Fuset. A més, repassant les visites diàries obtenim informació interessant, com que el nom de Grezzi va ser clarament consultat a inicis d’any, coincidint amb la campanya de creació de carrils-bici en la capital valenciana.

El president Ximo Puig, tot i tindre pics puntuals superiors, no supera en visites al regidor de mobilitat de València, ni a la política més mediàtica de totes, Mònica Oltra.

5- El Moro Mussa

El típic article que es cola a la llista i mai saps perquè. El Moro Mussa té més visites que Josep Almudéver, Toni de l’Hostal i Lee Kangin. Potser iniciatives com Espanta la por!, el tercer volum de la Fallera Calavera, i programes com El Cau de les Feretes fan que l’interés en els nostres espantacriatures augmente?

6- Julio Tormo

Julio Tormo ViquipèdiaUn altre fixe de la llista. Any rere any, Julio Tormo es consolida com un dels articles valencians més visitats. Tot i el dinamisme dels articles sobre falles en la nostra edició idiomàtica, cap personalitat del món de la festa ha superat en visites a Julio Tormo cap any.

 

Esta és una selecció dels temes valencians que més interés han rebut a internet. Com tot rànquing, este també té truc, i és que com que la majoria de visites a Viquipèdia es reben de Google, i la majoria de gent té els seus aparells configurats en castellà, aquelles entrades amb més d’una versió idiomàtica divideixen el número de visites entre els diversos idiomes.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €