Descobreix 5 nous “youtubers” en valencià

youtubers valencians

Existeixen youtubers valencians que parlen en els seus vídeos en castellà i d’altres que prefereixen fer-ho en la seua llengua. D’aquests últims hi ha més dels que us penseu. I, a més, les temàtiques que tracten són molt diverses: entrevistes, vlogs, música, política, cultura, educació… La comunitat dels youtubers que s’expressen en valencià no para de créixer. Ací us presentem alguns que s’han llançat fa relativament poc: Teresa Ciges, Enric Pizà, La Ruta dels Esmorzars, El ventall d’Aitana i Simmer Valenciana.

Teresa Ciges, la periodista que aposta per la comunicació política

Aquests últims mesos de confinament hem vist néixer nous youtubers, entre ells Teresa Ciges, que fa menys d’un mes que va obrir el seu canal de YouTube. Arriba a la plataforma per parlar de comunicació política des d’un punt de vista més professional. Però, ara com ara, no ho farà més enllà de les nostres fronteres, sinó que se centrarà en la política estatal, autonòmica i, fins i tot, local. La youtuber aposta per un tema poc tractat a aquesta plataforma i, a més, ho fa en la seua llengua.

Enric Pizà, profe de música i viatger pel món

Música, viatges i vlogs. Això és el que trobaràs al canal de YouTube de Enric Pizà. El de Mascarell (Plana Baixa) ens mostra els treballs que fa amb els seus alumnes, però també les seues aventures a San Francisco o a la Xina. Fins i tot, s’atreveix a entonar unes notes. En fi, un youtuber que s’està creant la seua comunitat de seguidors fent-ho en la seua llengua.

La Ruta dels Esmorzars, i el cremaet que no falte

Esmorzar amb els amics és divertit, però encara ho és més si, mentre et menges un bon entrepà en un bar de la terreta, converses amb un personatge conegut. Això és el que fa La Ruta dels Esmorzars. Aquest grup d’amics que s’autodefineixen com “enamorats de l’esmorzar valencià” (i del cremaet) van decidir anar cada dissabte a esmorzar poble per poble i publicar la seua opinió a les xarxes socials, com si foren crítics gastronòmics. I d’ací van saltar a YouTube, on pengen vídeos esmorzant amb personatges tan mítics com l’actor Alfred Picó.

El ventall d’Aitana, un espai cultural per a tothom

Si us agrada la cultura, l’educació i la literatura, aquest és el vostre canal. Aitana Ferrer, la dona que es troba darrere, porta en el món youtuber des d’aquest gener i ha apostat per un canal cultural que se en centra la literatura infantil, la publicació d’una agenda d’oci que proposen els ajuntaments i, a més, és un espai destinat a totes aquelles persones que es dediquen a fer activitats creatives i que vulguen mostrar algunes de les coses que fan. Durant el confinament, està explicant contes als més petits cada nit en directe.

Simmer Valenciana, la gamer del País Valencià

Qui havia dit que sols els homes jugaven a videojocs? Susa Pérez ve trepitjant fort. El contingut del canal de la del Baix Maestrat gira entorn de famós videojoc d’Electronic Arts “The Sims”: construccions, històries, etc. La valenciana s’està fent lloc en la indústria dels videojocs, un espai dominat per homes i on tots els referents parlen en castellà.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €