Dulk, guanyador d’un premi Tresdeu, dissenyarà la falla de l’Ajuntament

dulk

L’artista urbà Antonio Segura “Dulk” serà l’encarregat de dissenyar la falla de l’Ajuntament de València del pròxim any de la mà de l’artista faller Alejandro Santaeulalia. El projecte ha sigut seleccionat per majoria entre quatre candidatures i el lema que l’acompanyarà serà “Protegeix allò que estimes”.

El disseny, la temàtica i la composició aniran a càrrec de Dulk, mentre que Santaeulalia haurà de convertir aquestes idees en realitat mitjançant cada monument i detall que forme la falla. D’aquesta manera, València deixa enrere a la icònica meditadora i el seu lema “Açò també passarà” per donar la benvinguda al món salvatge i colorit que tant caracteritza a les obres de Dulk.

Tot el procés està valorat en un total de 205 000 € i estableix l’aposta pels materials sostenibles i la singularitat i la sàtira com als punts forts que han tingut en compte els jurats. A partir d’aquest moment, els artistes han de realitzar un esbós del projecte definitiu i que es presentarà amb el de la falla infantil.

LA TRAJECTÒRIA DE DULK I PREMI TRESDEU

Antonio Segura “Dulk” és un dels artistes urbans més reconeguts a escala internacional. Les seues obres han arribat a quasi tots els racons del món, com als Estats Units, Suècia, Rússia, Taiwan, Itàlia, França, Dinamarca o Espanya.

El seu art és imaginatiu i està ple de detalls. L’ontinyentí té com a protagonistes dels seus treballs la flora i la fauna. Des de petit li han agradat els animals, sobretot els ocells. Els seus treballs representen la visió més surrealista de les experiències i les vivències que ha viscut.

Les seues primeres passes en aquest món van ser en l’àmbit del grafiti, però també té una gran experiència com a artista mural i d’estudi. A més, ha dissenyat roba per a una proveïdora d’un grup tèxtil i personatges i escenaris en dos pel·lícules d’animació, com per a Un día vi 10.000 elefantes.

A més, Dulk  va guanyar el premi a Millor creació d’arts plàstiques de l’any en la primera edició dels Premis Tresdeu en 2018. D’aquesta manera, es reconeixia la tasca que feia l’artista i amb aquest guardó es valorava la seua creativitat.

Foto: programa València, Califòrnia (À Punt)

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €