“CuMeEs for Africa”: una desfilada sostenible, intercultural i solidària

CuMeEs

València s’omplirà aquest dissabte de colors africans. La Fundación Juntos por la Vida celebra l’esdeveniment “CuMeEs for Africa“, una desfilada de moda sostenible, intercultural i solidària. L’objectiu d’aquesta iniciativa és recaptar fons per als projectes sobre educació i desenvolupament de la infància i apoderament de la dona que està realitzant l’organització en una zona rural de Benín (Àfrica).

La desfilada comptarà amb la participació de 40 joves models no professionals de diferents nacionalitats, cultures i ètnies (Espanya, la Xina, el Senegal, Colòmbia, Rússia i Ucraïna). Algunes han sigut “captades” al carrer (street càsting) i han volgut col·laborar en aquest esdeveniment.

Aquesta cita solidària també es tracta d’una iniciativa de moda inclusiva i d’inserció social, posat que algunes de les participants són beneficiàries d’algun dels projectes que realitza la fundació a València.

La vestimenta que lluiran en la desfilada està elaborada amb roba de segona mà combinada amb el colorit de teles i complements africans. S’han encarregat de confeccionar els estilismes voluntàries i usuàries de l’organització i dones costureres de Benín. Des de la fundació ressalten que es mostrarà com les peces reciclades poden resultar perfectament avantguardistes i atractives amb dissenys actuals, i tindre un segon ús.

A més, la roba que vestiran les models en la desfilada procedeix de l’Espai Solidària, la botiga d’economia circular i artesania africana que l’ONG té en el barri de Russafa, on es fomenta la compra responsable.

En l’esdeveniment participen i treballen desinteressadament professionals del món de la moda, com el dissenyador valencià Rafa Sánchez, coordinador de la desfilada i creador del disseny dels estilismes. A més, la desfilada estarà acompanyada per ritmes de música i sons africans.

ON SE CELEBRA?

La desfilada serà a la Terrassa Espai Events Canal Pinedo, que participa de manera solidària. L’esdeveniment servirà també per a presentar oficialment la marca de menjar i beguda saludable “CuMeEs” (Cuerpo Mente Espírtu), que es podrà degustar en la festa.

L’esdeveniment començarà a les 20 h. L’entrada és lliure, però l’aforament és limitat, i se seguiran totes les mesures de seguretat. Per aquest motiu, és necessari inscriure’s prèviament a través del WhatsApp 661 89 51 03.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €