El Pops Marítims celebra la quarta edició en setembre

Pops-Marítims

El festival Pops Marítims celebra la seua quarta edició a l’espai d’arts vives La Mutant l’11 i el 12 de setembre. Malgrat el seu ajornament en maig, l’organització ha aconseguit mantenir gran part dels artistes. Els internacionals Mateo Kingman i Y La Bamba no participaran en aquesta edició, però s’ha incorporat al cartell Futuro Terror.

Pops Marítims s’endinsa aquest any en les produccions culturals de les perifèries de l’Estat, un cartell amb procedències i influències molt diverses que es nodreixen dels folklores i la contemporaneïtat. D’aquesta manera, el festival aposta per sonoritats diverses, expressades i exposades d’una manera poc habitual. Tot això en un espai amable, familiar, amb activitats culturals, tallers, espais per menjar i preus assequibles.

QUI ACTUA AQUESTA EDICIÓ?

L’edició d’enguany compta amb la participació de Cala Vento, un duet únic que a vegades sona com una banda de cinc membres i altres vegades com un cantautor intimista a peu de carrer.

Des de Xile arriba Soledad Vélez, una de les artistes més interessants del panorama actual. El 2016 va canviar el folk dels seus inicis introduint sintetitzadors i ritmes electro. El 2018 va llançar Nuevas épocas, el seu primer disc íntegre en castellà interpretat amb sintetitzadors i teclats analògics.

Sole Parody és altra de les artistes que toca al festival. L’ànima de Le Parody conjuga en el seu treball Porvenir l’electro i el pop, els ritmes tribals i el punk.

Futuro Terror és l’última incorporació d’aquesta edició. El grup presentarà Sangre, un disc en el qual les fronteres entre pop elèctric, garatge ultramelòdic, relat apocalíptic, postpunk lluminós i cançoner urgent es difuminen i es fonen entre si.

El trio barcelonés Egosex presentarà a Pops Marítims el que ells defineixen com trance jungle blues, una experimentació que els porta des del pop fins a la música electrònica sense oblidar les arrels africanes per jugar amb l’espiritualitat, l’amor modern i la política.

Des d’Euskadi arriba amb aires flamencs i orientals Amorante, un dels projectes musicals més emocionants dels últims temps. Iban Urizar és un d’eixos artistes disposats a traure de l’armari la tradició musical sense cap prejudici.

Els valencians Nomembers ens aproparan al seu estil dream pop, amb textures i melodies delicades que es contraposen lletres feridores. El seu LP Nomembers és un projecte que parla de les pors i de com les representem en la mort.

Un altre grup valencià que participa és Sierra Leona, que presentarà en Pops Marítims el seu primer treball. La banda de rock conjuga la potent veu femenina d’Ainoa Cabanes, les melodies que naixen de les entranyes, les lletres emocionals i una cuidada producció.

Meritxell Neddermann és altra de les artistes que trepitjarà l’escenari. La cantant va rebre les primeres influències de la música clàssica i del jazz al Conservatori de Barcelona i al Taller de Músics. Però va ser als EUA on va començar a escriure la seua pròpia música i a experimentar amb loops, pedals varis i vocòder, a part del piano i de la veu, creant un so propi que passa per la música clàssica, el jazz o l’indie.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €