Disponible la sèrie completa de podcasts sobre Botifarra

podcast-botifarra

Ací vos presentem la segona entrega de la sèrie de podcasts de ‘Casa Cuesa, una casa del poble’, la casa que Pep Gimeno ‘Botifarra’ ha restaurat per convertir-la en un museu etnològic. Ja estan els episodis a Spotify, iVoox i, pròximament, a Apple Podcast.

El que podeu escoltar són cinc episodis en què Pep parla d’una manera íntima i inèdita amb familiars i amics sobre la història de la casa i, per descomptat, sobre la seua vida professional i personal. A més, es reflexiona sobre la situació de l’agricultura, el paper del cant d’arrel i la cultura valenciana. Tot açò, entre rialles, dites i cançons cantades a cappella pel mateix Pep ‘Botifarra’ i altres cantaors com Lola ‘la de la Torre’, Hilari Alonso o Noèlia Llorens. A continuació, et mostrem el contingut de tots els episodis.

EPISODI 1: ‘UN PAM DE DÉU’

Una conversa de Maria Barber amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ sobre la història de la casa, l’espai on es troba i com va ser l’adquisició. A més, participen al capítol Jordi Company (director), Vicent Baydal (historiador) i Amàlia Garrigós (periodista).

EPISODI 2: ‘DEL SOMNI FAMILIAR’, AMB MÍRIAM GIMENO

Míriam Gimeno ens presenta, amb son pare Pep ‘Botifarra’, les principals estances familiars: menjador, cuina i entrada. En esta conversa el fil narratiu és la història del recolzament familiar pel somni de Pep d’adquirir ‘Ca Cuesa’.

EPISODI 3: ‘DELS FESTEJADORS’, AMB SEBASTIÀ GARRIDO I HILARI ALONSO

La primera planta està dividida en dos estances: el gran saló de la casa amb ‘els festejadors’ i el despatx de Pep. En este capítol, Sebastià Garrido i Hilari Alonso –amics i companys músics- conversen amb ‘Botifarra’ sobre les llegendes que s’hi troben entre les seues parets i reflexionen sobre la situació de la música popular.

EPISODI 4: ‘DE CUCS DE SEDA I CANYÍS’, AMB PASQUAL NAVARRO

A l’andana de Casa Cuesa, Pep ‘Botifarra’ parla amb Pasqual Navarro, el seu tècnic de so des de fa dècades i bon amic. Amb ell, conversem sobre l’antic cultiu de cucs de seda i les teulades de canyís i reflexionen sobre la situació actual de l’agricultura i la ramaderia.

EPISODI 5: ‘DE CANTS A LA FRESCA’, AMB LOLA TORTOSA I NOÈLIA LLORENS

En el capítol final, Lola ‘la de la Torre’ i Noèlia Llorens conversen amb Pep Gimeno a l’espai exterior, on tindran lloc tots els concerts i trobades que s’hi realitzen a ‘Ca Cuesa’ en el futur. Lola Tortosa ha estat companya de cant de Pep Botifarra durant dècades i Noèlia Llorens representa als nous talents en el cant popular. Tots tres reflexionen sobre el futur de l’art del cant.

L’equip tècnic que fa possible que ens endinsem en ‘Ca Cuesa’ és:

  • Direcció i realització sonora: Jordi Company (@Company_Vidal)
  • Guió, articles i locucions: Maria Barber (@mariabarbv)
  • Veu en off: Saray Cerro (@saraycerro)
  • So: Arnau Múria (@ArnauRumia) i UKPIK Productions
  • Producció: Vicent Cerdà i Peris (@vcerdaiperis)
  • Fotografia: Juanjo Company i Javier Moreno

Les músiques dels episodis han estat cedides per Pau Chafer i Vicent Cerdà i Peris. Els temes es troben al disc ‘Pep Botifarra & Pau Chafer Simfònic’ amb la Bratislava Symphony Orchestra dirigida per David Hernando i ‘17 anys coixos’, de Vicent Cerdà i Peris.

Text: Maria Barber

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €