Així tornarà la cultura als barris de València

La iniciativa ‘Cultura als barris’ torna de mà de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València per portar actuacions escèniques als principals barris de la ciutat. El projecte aposta per la descentralització i democratització de la cultura. En aquesta tercera edició, la programació d’activitats s’estén fins a 24 barris de la ciutat des del 25 de setembre al 29 de novembre de 2020 cada divendres, dissabte i diumenge amb un total de 120 activitats.

La programació es durà a terme en huit barris cada setmana alternativament, perquè així s’alternen les activitats i no saturar la programació en tots els barris i permetre una alternança que convide a la mobilitat del públic entre els diferents barris.

El cercle d’actuacions parteix de la situació excepcional provocada per la Covid-19 i en un context cultural inestable i fràgil, per la qual cosa la regidora vol reprendre la ‘nova normalitat’ al món de la cultura visibilitzant als carrers i places que la cultura valenciana està viva i vol connectar amb les persones. Així, busquen impulsar la confiança de les persones per a participar en actes culturals

Hi hauran actuacions de dansa, teatre, circ i música, així com monòlegs i projeccions de cinema. Estaran protagonitzades per artistes com Lola Moltó i Vicente Marco i Circorama Teatre, en teatre i alguns com Cia Gerard Collins, Enanbar Dansa, Takiri Arts i De unatacà, Cristina Cabo o Bàrbara Rios en dansa. També nous grups de circ i teatre infantil com La Finestra Nou Circ, Bambolina Teatre o Teatre de la Caixeta que se sumaran als ja veterans en aquest cicle d’actuacions com L’Estrella, Titelles de Conte o Ameba Teatre.

Quant al musical hi haurà presència de bandes amb 24 concerts gràcies a la col·laboració amb la Coordinadora de Bandes de València, als quals se sumarà la presència d’altres concerts musicals més enllà de la clàssica. Actuaran noves propostes com el Coral Sant Yago (música coral), Steinberds com a proposta més rockera o el Quartet Morvedre amb música clàssica. A més aquesta edició comptarà amb músics com Toni Cotolí i repertoris innovadors com el dels Sax Travels, Cinc en Swing o grups de música pop internacional i flamenc pop com el de Natali Mc Pears i Yambu.
Els riures estan assegurats amb el teatre d’improvisació i els monòlegs de mà d’Eugeni Alemany, Óscar Tramoyeres o Piter Pardo.
Hi haurà també poesia i narració oral amb propostes pròximes als antics trobadors com la de David Vidal o algunes més innovadores com la de Francesc Anyó i Borja Penalba, en el seu record poètic musical d’Estellés.
La novetat d’aquesta edició és la incorporació de sis representacions de l’òpera ‘El Tutor Burlat’ de Vicente Martín i Soler, dins del projecte Els Arts Volant del Palau de les Arts i l’Ajuntament de València.
També s’incorpora com a novetat la projecció de curts clàssics de cinema mut en blanc i negre com els de Buster Keaton amb música en directe de mà del trio Swingloïde o de Charlie Chaplin acompanyat de la música de Fernando Herrera jazz-Tango Quartet.

Els barris on es desenvoluparà la iniciativa són Nou Moles, Torrefiel, Cabanyal-Canyamelar, Creu Coberta, Campanar, Benicalap, Trinitat, Tendetes, Aiora, La Llum, Patraix, Malilla, Sant Marcel·lí, Natzaret, Orriols, Arrancapins, Vara de Quart-Tres Forques, Soternes, La Creu del Grau, Malva-rosa, Montolivete, Sant Pau, La Carrasca y La Raiosa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €