El sector de l’espectacle, en alerta roja

Foto: Claudia Marconell

El sector de l’espectacle valencià se suma a la mobilització #AlertaRoja del 17 de setembre amb una marxa pacífica. El recorregut començarà a les 19:30h en la Plaça d’Alfons el Magnànim (Parterre) i acabarà en la plaça de l’Ajuntament, on s’escenificarà el S.O.S del sector i es llegirà el manifest.

El moviment Alerta Roja ha sorgit de la unió de molts professionals per a visibilitzar l’alarmant situació que viu el sector de l’espectacle per la crisi sanitaria del Covid-19 i s’ha materialitzat sota la campanya #AlertaRoja #HacemosEventos. En una primera fase s’està traduint en les mobilitzacions que tindràn lloc en diferents ciutats espanyoles.


Aquesta acció forma part del moviment internacional #redalert #wemakeevents, en la qual hi ha set països adherits amb la mateixa imatge i lema per a donar veu a un sector impactat de ple per la crisi sanitaria, que precisa d’un Pla de Rescat per garantir  la supervivència de milers de famílies.

Les principals associacions professionals de la indústria musical valenciana com MusicaProCV, VAM!, EnViu! o Promfest insten al president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló a revisar el decret del 17 d’agost de 2020 i permetre els esdeveniments musicals de més de 400 persones, com en els recintes i sales de llicència ordinària, ja que suposa un tracte discriminatori que dificulta la reactivació del sector.

Promotors, artistes i agents reclamen a més un Pla de Rescat de la indústria per a evitar el tancament d’empreses a causa de l’estacionalitat i intermitència de la seua activitat, així com la construcció d’una taula sectorial públic-privada per fer front a la situació, integrant a les diferents conselleries implicades (Sanitat, Cultura, Turisme i Presidència) i a les associacions professionals afectadles.

D’altra banda, els empresaris demanen als partits polítics que no estigmatitzen la cultura i no la usen com a exemple d’inseguretat, ja que les activitats del sector compleixen amb totes les garanties sanitàries.

València és una de les 28 ciutats espanyoles que eixirà al carrer el dia 17. Es tracta d’una acció simbòlica, segura i comunicacional a través de la lectura del manifest que recull les mesures urgents sol·licitades com l’ampliació d’aforaments, la reactivació de les agendes culturals i l’ajuda econòmica a empreses i autònoms del sector.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €