La programació del Micalet en temps de COVID-19

El Teatre Micalet torna al treball i ho fa amb l’actor valencià Xavi Castillo com a cap de cartell. La seua obra ”La Bíblia contada per Xavi Castillo” serà la primera representada en la temporada 2020-2021. La representació està organitzada dins del pla ”reaCtivem” de l’Institut Valencià de Cultura.

L’artista reprén la seua obra on interpreta la Bíblia des del seu punt de vista, peculiar i humorístic, repassant els diferents episodis i fent sàtira de tots ells. Els espectadors podran tornar a gaudir de la peça on es revisen els textos sagrats i es reflexiona sobre els límits de l’humor, sota les normatives de seguretat a les que s’ha adaptat el teatre.

L’actuació podrà gaudir-se entre el 17 i el 27 de setembre. A més, del 3 al 31 d’octubre tornarà amb ”Les nits més golfes amb Xavi Castillo”, on explicarà sobre l’escenari les seues reflexions al voltant de les últimes notícies. Un espectacle amb gran dosi d’improvisació per tal de riure del que ens conten els diaris dia a dia.

També hi han programades propostes com ”Llum Trencada”, d’Iguana Teatre. L’obra vol oferir una visió de gènere del conflicte bèl·lic, la guerra i la postguerra des del punt de vista de les dones que varen anar a la presó porque eren filles d’un o dones d’un altre. A més, reivindica el paper d’activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar. Es podrà veure del 2 al 4 d’octubre.

 

Al nou cartell del Teatre Micalet també hi ha espai per a la música. El 8 d’octubre Pau Alabajos presenta en directe el seu vuité projecte discogràfic, ”Les hores mortes” (RGB Suports, 2020), una referència a un dels tres poemes del llibre ”Estimada Marta”, de Miquel Martí i Pol. Més enllà de les adaptacions literàries, el disc es completa amb un grapat de cançons d’amor i guerra, temes inèdits escrits pel cantautor de Torrent.

El dia 11 d’octubre serà el torn d’Andreu Valor amb el disc ”Cançons d’amor a l’amor i a la vida”. Una proposta íntima i personal dedicada a uns/es referents que han marcat una línia en la manera d’entendre la música i la vida.

 

 

Del 15 al 18 d’octubre arriba ”Parla cony, parla!” de la companyia Unaovaries. Un espectacle multidisciplinari que intercala teatre, dansa i música en directe per obrir el debat i la reflexió al voltant de la biologia de la dona i les convencions socials establertes: desigualtat de gènere, capitalisme i patriarcat. Maria Sorribes, Maria Martí, Arantxa Lecumberri, Laura Bellés i Samuel Vilu a la música, protagonitzaran una obra on quatre dones alçaran la veu per fer front als esquemes imposats i lluitar per una societat més justa.

Octubre acollirà també ”Ingovernables”, de la companyia Atirohecha. Del 23 al 25 podrem gaudir d’un recorregut pels diferents espais quotidians que conformen una de les problemàtiques més importants generades a partir de la crisi global de 2008. La caiguda del mercat immobiliari va donar peu a una nova fase del capitalisme financer, centrat una vegada més en un dret bàsic de les persones: l’habitatge.

 

 

Purna Teatre torna a la càrrega del 28 d’octubre a l’1 de novembre amb ”De fora vindrem”. Una mostra del seu humor destarifat en una peça traçada a base de sketchs. Humor absurd i desbaratat amb alta dosi de mala llet. Un retrat de la fi de la nostra terra promesa. És la història d’una ciutat, d’un poble o d’una família que ha de marxar. D’eixa gent que tenint por o res ho posa tot en venda, que lloga els seus records per pura necessitat.

A més, el 14 de novembre s’estrena la 34ª producció de la Companyia Teatre Micalet: ”El malfet d’Inishmaan” del dramaturg angloirlandés Martin McDonagh. El relat es centra en el renou produït entre els habitants d’Inishmore, la major de les illes, quan arriben notícies de la intenció de cineastes de Hollywood que acudiran a tan remot lloc per a un enregistrament.

Totes les funcions garanteixen les mesures de seguretat i les entrades ja poden adquirir-se a través del seu web.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €