5 beatmakers valencians que no coneixies

Creen la seua pròpia música o produeixen la de la majoria de rapers. També els podem veure creant bases rítmiques a tempo 4/4. Els beatmakers o productors estan darrere de la música que avui en dia escoltem basant-se en una percussió molt inusual o coneguda en el rap. Tenen una gran càrrega en el procés de creació d’una cançó, però moltes vegades es queden en un segon pla. Des de València han crescut alguns que avui dia triomfen per tot el món, segur que et sona alguna cançó dels que ara presentem.

Loren D

Des de Benetússer, paleta de professió i DJ i productor d’hip-hop de vocació, Loren D ja ha participat en grans èxits de la música valenciana i mundial. Ha col·laborat en la maqueta de ‘Miedo y asco en Valencia’ dels Chikos del Maíz, aportant a més scratches i produccions com ‘Estilo Faluya’, i ‘Sultanes del Funk’, així com en el disc ‘Pasión de Talibanes’.
Acumula també importants treballs amb Arrap, El Templo del Tigre, Valtonyc o Purasangre, entre altres.
Actualment treballa amb Tesa com DJ i productor, inclosa la producció del hit ‘Dones’, el tema que sona en la sèrie ‘Les del Hoquei’ en Tv3 i Netflix.

 

 

Falso Ídolo (M.D.M.A)

Mario Beviar (Llíria, 1990) és conegut com Falso Ídolo pel seu treball com DJ i productor, tant de la seua pròpia música com d’altres grups.
M.D.M.A són les sigles de Me Das Mucho Amor, el grup que des de 2015 conforma amb Detective Pibe, barrejant rap i electrònica amb fortes influències del rap/rave d’UK i la ruta del bacallà valenciana.
Actualment el seu nom ressona per treballar amb el remolí musical femení valencià, el grup Machete en Boca, que compten amb grans èxits com ‘Creen que saben que’ o ‘Yo no soy esa’.

DjTaktel

DjTaktel aka Melonius Tonk fa més de 15 anys que triunfa al món de la música com a turntablist i beatmaker. Entre els seus reconeixements a escala mundial destaquen el de subcampió del DMC Spain 2006 i 2007, a més de participar en multitud de festivals com el Partidet, Viña Rock, Microfest, Festival Envivo o Cultura Urbana. Com a DJ i beatmaker va saltar a la fama amb Alberto Gambino des de 2007 fins a 2013. A més, va ser el DJ oficial del tour de Sean P a Espanya en 2007 i va participar en la Gira Cali Hop junt a Planet Asia, Wild Child o J Ro.
Junt amb Enric Hervé publicaren fa dos anys ’10’ (La Cúpula Music), un disc de deu pistes on les bases i els skratchos de Taktel acompanyen el flow tranquil d’Erick Hervé.

 

Fransinaka Beats

El pianista, productor i hitmarker de València fa més de 10 anys que treballa fent beats i 15 en la indústria musical. Destaca per la seua pròpia música des dels seus començaments així com per les seues col·laboracions amb grups com Urban Roosters o EFEC (El Flow Está en la Casa). Amb aquests últims ha collit èxits com el tema ‘Golpe de Efecto’.
Ha produït amb grans referents del panorama com Soen, C.Terrible o Waor. Entre altres, destaca el tema ‘Gloria’, de Natos i Waor amb Arce. També podem gaudir de les bases que ha creat per a temes com ‘Ocean’ o ‘El Chapo’.

 

Neim Beats

El jove alacantí Angel Garcia Neim (Neim Beats), treballa com a productor musical, i enregistrament, mescla i mastering en ‘Oasis Studios Alc’ després que a penes hagen passat uns anys des que va acabar els seus estudis. Des de llavors, es dedica a crear música per a uns altres així com a treballar en els seus propis temes instrumentals i mescles. Ha col·laborat amb artistes com Arkano, El Chojín, Langui, Abram, Yaike o Subze i aquest mateix any ha presentat el seu primer single ‘You Always On My Mind’ contant una història a través de la música emprant el característic so del Talk Box i d’altres instruments com el saxo.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €