5 il·lustradors valencians a qui seguir aquest ‘Inktober’

Inktober és una iniciativa creada per Jake Parker en 2009 com un repte a si mateix per a implementar les seues habilitats il·lustratives. Consisteix a fer un dibuix cada dia durant el mes d’Octubre per a després compartir-ho per les xarxes socials, especialment en Instagram amb l’etiqueta #inktober, o #inktober2020, en aquest cas. El repte s’ha convertit en un esdeveniment fix a l’any en què cal participar per a molts artistes.

Històricament la proposta havia de superar-se amb llapis i tinta. No obstant això, amb el temps cada artista ha anat implementant les tècniques que cadascun ha volgut (colors, aquarel·les, carbonet,… fins i tot digital).

Nosaltres comptem amb molts i molt bons il·lustradors i il·lustradores a prop, per això hem recopilat 5 valencians que s’han sumat al repte i que ja pots seguir per gaudir de les seues obres al llarg del mes.

AMALIA TORRES

Amalia Torres (@amalietorres) és una il·lustradora valenciana de 25 anys. Va estudiar Belles Arts en la Universitat Politècnica de València i, encara que es va especialitzar en pintura a l’oli, no va trigar a descobrir el món de la il·lustració. Acumula quasi 6.000 seguidors en Instagram, on mostra les seues obres sobre el paper, així com les seues conegudes totebags. Mitjançant les seues il·lustracions denúncia les desigualtats que afecten les dones. Per a aquesta edició del Inktober, Amalia Torres ha optat per una seqüència sobre els anys 90 mantenint la seua línia d’il·lustració feminista. En aquests primers dies ha reversionat a les super nenes, de les quals es confessa fan des de molt petita i a Matilda, una altra de les preferides de la seua infància.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Amalia Torres (@amalietorres) el

 

COLORS AL VENT (Olga Mollà)

Olga Mollà (@colors.al.vent) és una il·lustradora valenciana de 21 anys amb l’objectiu de que el vent porte el color a les nostres cases. Aquest any participa en la iniciativa Inktober amb una original proposta. Olga publicà una llista de les seues cançons preferides. El seu repte consisteix a il·lustrar cadascuna d’elles al llarg del mes. De moment ja ha publicat una il·lustració d”Amb un ram de clamídies’ de Manel i ‘No hay tanto pan’ de Silvia Pérez Cruz. Música i il·lustració de la mà, visita el seu instagram per a descobrir quines altres cançons plasmarà l’artista.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Olga Mollà (@colors.al.vent) el

 

ADA SINACHE

Ada García, coneguda com a Ada Sinache (@adasinache.ilustraciones) estudià Disseny Gràfic a l’Escola d’Arts i Oficis de València. Treballa com a il·lustradora freelance, i especialment ha participat en la il·lustració de llibres escolars i de narrativa com Li deien Pi o La Sra. Neus. Ara se suma al repte Inktober amb una seqüència d’il·lustracions amb grafit en paper de les quals ja podem veure algunes com el seu peix gat.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Ada Sinache (@adasinache.ilustraciones) el

JAUME MORA

 Jaume Mora (@jaume_mora) es va formar en Il·lustració per l’EASD Alcoi. Acumula més de 3.500 seguidors en Instagram, on difon les seues obres, algunes de les quals han estat treballs per a marques com a Cervezas Alhambra i La Rambleta. El seu treball és totalment analògic, treballa amb gouache i aquarel·la així com certes tècniques digitals. Defineix el seu estil com a versàtil, i les seues obres les podem veure inspirades en la botànica, el simbolisme, els caps gegants de paper maixé, els paisatges estatunidencs, l’arquitectura i l’ornitologia. També en la música, les marques i segells que consumeix.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Jaume Mora (@jaume_mora) el

RAUL SALAZAR

Raul Salazar (@respetocanas) és un humorista gràfic i il·lustrador valencià que compta ja amb una forjada carrera des que en 2012 començarà a treballar en la revista El Jueves. Setmanalment plasma en les seues pàgines les il·lustracions sobre temes d’actualitat i costumisme. Recentment ha publicat el llibre Secuelas Imposibles al costat de Javi Bóinez i Sixt X. García. Per al repte actual d’Inktober ha triat la temàtica ‘Inkiana Jones’.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Raúl Salazar (@respetocanas) el

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €