Alerta Catfish! Miss Tagless ens adverteix d’aquest perill

La youtuber de Pedreguer (Marina Alta) Miss Tagless torna al seu canal amb una advertència al voltant de les xarxes socials. En aquesta ocasió, ens ha volgut parlar sobre la suplantació d’identitat a les xarxes, més conegut com Catfishing. Però, què és fer o que et facen Catfishing? Sabem què suposa realment aquesta pràctica? Això és el que ens explica la valentúber en el seu últim vídeo.

 

El terme es va popularitzar arran de la pel·lícula ‘Catfish’, un documental de 2010 en el qual un jove de Nova York, Nev Schulman, inicia un festeig a través de Facebook amb una xica de Michigan. Per descomptat, la pel·lícula té un gir que canvia per complet la perspectiva amb la qual haviem vist les relacions a internet fins llavors i que va portar a alguns crítics a preguntar-se fins a quin punt el que es mostrava en ella era real. Però ho és. Perquè els catfish no són una cosa estranya.

 

‘Catfish’ (2010)

 

I això és el que ens explica Sílvia en el seu vídeo, ja que pensem que és una cosa que no ens pot passar a nosaltres fins que ens passa. I per mostrar-ho, sense anar més lluny, mostra l’exemple de la companya d’À Punt Berta Baidez, qui fa uns dies denunciava en el seu Instagram que havia descobert un compte de Tinder que utilitzava les seues fotos sota el nom de Madeleine.

Encara que aquesta no és l’única manera de suplantar una identitat, totes tenen perill i és important denunciar-les com ha fet Berta. Siga com siga, hi ha algú que s’inventa una personalitat per a les seues relacions online, a vegades per a mantindre amistats i fins a relacions amoroses però com diu la youtuber en el vídeo, si les relacions van a més, en algun moment es veuran les cares i es descobrirà la mentida. Però en altres ocasions, el que busquen és fer-se passar per una altra persona per a aconseguir extorquir-li amb material delicat que haja pogut aconseguir de l’altra persona.

Per tant, ara més que mai que vivim i es relacionem a Internet, és important estar pendent d’aquestes coses, informar-nos del perill que tenen i denunciar aquest tipus de situacions sempre, ja que com diu Miss Tagless, no són anècdotes puntuals sinó fets que es repeteixen dia rere dia.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €