El concurs AMIC-Ficcions a la cerca de noves històries

El concurs literari AMIC-Ficcions, ”l’aventura de crear històries”, arriba a la seua tretzena edició. És un concurs de creació literària per a joves en el qual l’any passat van participar més de 3.660 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Per a aquesta edició, els estudiants que vulguen participar es poden registrar a través del web del 5 d’octubre de 2020 i fins al 8 de febrer. Està organitzat per AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), que ja representa a més de quatre-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori.

L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. AMIC-Ficcions vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de 270 instituts hi van participar en la darrera edició i aquest curs s’han proposat ser molts més gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.

El concurs es desenvolupa a través del web de la plataforma, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seues històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interés. Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicades: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes. A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

El concurs començarà l’11 de gener de 2021 amb la pujada del primer capítol i s’acabarà el 29 de març, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat estarà format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, i valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.

L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i esmorzars inclòs.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €