Poder i santedat, l’última obra que ha volgut censurar l’església

‘Poder i santedat’ arriba al Teatre Principal des del 16 d’octubre fins al 8 de novembre. L’obra de Manuel Molins dirigida per Paco Azorín apropa al públic un discurs sobre risc, veritat, llibertat, poder i santedat. L’obra, premi Octubre de Teatre Pere Capellà 2017, està abordada des de la premissa del teatre com a llibertat inseparable de la veritat perquè, com ensenya Jesús (Jo 8, 32), la veritat ens fa lliures. Una veritat documentada com volia el premi Nobel Harold Pinter: veritat emocional i veritat pública contrastada en la diversitat.

L’autor Manuel Molins situa el text en l’àmbit de la llibertat perquè ha indagat sobre la veritat plural i assumeix el risc de presentar tot un seguit de temes massa vius defugint l’escàndol o la denúncia fàcil. Ens situa en un context de reflexió per propiciar una nova utopia: Milan Kundera insistia que la pèrdua de fe en els àngels és també la pèrdua de fe en un futur diferent i més just. Per això, els àngels que acompanyen el periple del jove Lucio són l’expressió d’aquest intent de contemplar una nova realitat, ja que, malgrat tot, la utopia com la veritat encara són possibles en aquest temps de fakes i tantes misèries. Lucio busca i nosaltres busquem amb ell una nova esperança que ens retorne el sentit de les paraules: sodomia, per exemple. El mot encara s’associa amb la depravació sexual. Però una nova mirada als textos bíblics no ho corrobora.

La trama es concentra al Vaticà, un estat especialment significatiu per ser el centre espiritual del catolicisme mundial alhora que un niu de notícies contràries a la fe i un eixam de jocs de poder contraris a la santedat. L’autor es convida a acomapanya al jove protagonista en la seua recerca i assumim els riscos de la llibertat: potser creurem menys en el poder i més en la bondat.

El repartiment està composat per Borja López Collado, Victòria Salvador, Andrés Navarro, Pep Sellés, Joan Daròs,Errecé, Lucía Aibar, Isabel Rocatti, Rafa Calatayud, Bruno Tamarit, Marta Santandreu, Ángel Fígols i Arantxa Pastor. Guillem Duquette serà el músic en escena.

L’obra es podrà gaudir els dijous, divendres i dissabtes fins al 8 de novembre a les 20h i els diumenges a las 18h i pots adquirir les entrades en taquilla o anticipades.

Taula redona: Llibertat d’expressió i cristianisme

Amb motiu de l’exhibició de l’espectacle Poder i Santedat al Teatre Principal, el dimecres 21 d’octubre a les 19h tindrà lloc una tabla redona sobre la libertar d’expressió i el cristianisme. Intervindran el magistrat i portaveu territorial de Jutgesess i Jutges per la Democracia Joaquim Bosch, la professora i teòloga Montserrat Escribano, el redactor cap de Cultura del diari Levante-EMV Joan Carles Martí i el dramaturg i director Manuel Molins. L’acte es dure a terme al vestibule del Teatre Principal de València i l’entrada es lliure fins a completar l’aforament.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €