Així queden les nominacions als Premis de l’Audiovisual

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport presenta la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. La guionista María Mínguez i l’actor i director Carles Alberola han anunciat les nominacions a les 22 categories d’aquests guardons autonòmics que es lliuraran en una cerimònia el 21 de novembre a les Arts.

Les nominacions s’han decidit pels acadèmics de l’AVAV entre 465 candidatures repartides entre les 22 categories. El premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat s’anunciarà durant les pròximes setmanes abans de la cerimònia de lliurament dels guardons.

Opten a millor llargmetratge les pel·lícules següents: La mort de Guillem, de Lastor Media, Som Batabat, Suicafilms, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia; La boda de Rosa, de Turanga Films SL,  Tandem Films, Setembro Cine, La boda de Rosa la película AIE, Halley Productions; i Coses a fer abans de morir, de The Fly Hunter SL i Fosca Films.

La boda de Rosa (2020)

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: The Mistery of the Pink Flamingo, de Los hermanos Polo i Japonica Films; Lobster Soup, de Suica Films, REC Grabaketa Estudioa, Axfilms, Studio Dominum; i La receta del equilibrio, de Nakamura Films, SL i Kaishaku Films, SL.

Les nominacions a millor direcció són per a Carlos Marqués-Marcet, per La mort de Guillem; Icíar Bollain, per La boda de Rosa; i Rafa Molés i Pepe Andreu, per Lobster Soup.

Al millor guió opten Icíar Bollain i Alicia Luna, per La boda de Rosa; Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, per La mort de Guillem; i Sixto García i Javier Polo, per The Mistery of the Pink Flamingo.

Els nominats al premi a millor muntatge i postproducció són Nacho Ruiz Capillas per La boda de Rosa; Carlos Prieto Cabrera per La mort de Guillem; i Sara Marco Caballero per Lobster Soup.

Lobster Soup (2018)

En la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació els nominats són José Martín Rosete pel seu treball a Zerø; Celia Riera per La receta del equilibrio; i Sergi Gallardo i Beatriz Sastre per La boda de Rosa.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Pablo Molinero, per La mort de Guillem; Sergio Caballero, per Coses a fer abans de morir; i Alex Brendemühl per L’Ofrena.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Candela Peña per La boda de Rosa; Glòria March per La mort de Guillem; i Verónica Echegui per L’Ofrena.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovana Ribes per La boda de Rosa; i Inés Liverato amb dues nominacions, una per Un cercle en l’aigua i l’altra per La mort de Guillem.

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Amparo Sánchez per La boda de Rosa; Esther Guillem i Marta Arce per La mort de Guillem: i Vicente Beti i Fina Espert per Un cercle en l’aigua.

Els nominats a millor so han sigut: Leticia Argudo per The Mistery of the Pink Flamingo; i Jose Manuel Sospedra i Ivan Martínez Rufat, que tenen dues nominacions, l’una per La mort de Guillem i l’altra per Coses a fer abans de morir.

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Tarquim (Pau Vidal), per La mort de Guillem; Josep Zapater i Noelia Pérez per Coses a fer abans de morir; i Vanessa Garde per La boda de Rosa.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Sergi López i el seu paper en La boda de Rosa; Àngel Fígols per Coses a fer abans de morir; i Xavo Giménez per La mort de Guillem.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Nathalia Poza per La boda de Rosa; Cristina Fernández Pintado per Coses a fer abans de morir; i Magüi Mira per Un mundo normal.

La millor direcció artística s’elegirà entre Rafa Jannones per La mort de Guillem; Carla Fuentes per The Mistery of the Pink Flamingo; i Carlos Ramón i Uxua Castelló per Un cercle en l’aigua.

Un cercle en l’aigu (2020)

A a la millor direcció de producció estan nominats Cristian Guijaro per La boda de Rosa; Natalia Maestro per La mort de Guillem, Lorena Torres per Coses a fer abans de morir; i Patricia Velert Sánchez per Lobster Soup.

La millor sèrie s’elegirà entre Parany, de Pro Ficció TV, SL; La fossa, de Wise Blue Studios; i Cancelled, de More Sauce PTY LTD.

Les nominacions a millor sèrie documental són per als títols: La memòria rescatada, de Los Sueños de la Hormiga Roja SLU; Diari de la quarantena, d’Eugeni Alemany; Inoblidables, de The Fly Hunter SL

Pel que fa a millor curt de ficció, opten al premi: Stanbrook, de Nakamura Films, SL i Nephillim Producciones, SL; Confeti, de Wicker Films; i Orquesta Los Bengalas, de Polars Films, SL.

Els títols nominats a millor curt documental són: El deseado, de Nakamura Films, SL i Kaishaku Films, S.L; Apache, de Calibrando Producciones, SL; i Alacant, ciutat en guerra, d’Ambra Llibres, SL.

Les nominacions a millor curt d’animació són per a Rutina, la prohibición, d’Hampa Studio, SL; ¿Dónde estabas tú? d’Onair Comunicació i Producció SL; i Esfinge Urbana, d’Enrique Millán Almenar.

Opten al premi a millor videojoc: Summer in Mara, de Chibig; Relicta, de Mighty Polygon; i Timbila Live Aid, d’El Capricho Audiovisual SL.

 

Coses a fer abans de morir trailer from Alfonso Suárez on Vimeo.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €