5 podcasts en valencià (edició 2021)

Ja fa un any que no vos portàvem una recopilació de nous podcasts en valencià i és una de les cerques més recurrents que feu en Tresdeu. Així doncs vos portem nou material i de diferents temàtiques per que pugueu enganxar-se al que més atractiu vos parega. A més, al final de l’article, vos deixem amb algunes propostes extra.

Comencem per “Hi ha drag més enllà de RuPaul“, un podcast en valencià sobre les drags valencianes. En la seua biografia podem llegir “Busque les millors transformistes de la Comunitat Valencia. Vens amb mi a descobrir-les?“. Una de les primeres entrevistades és Choriza May, que molts la coneixereu per les seues aparicions en programes d’À Punt com La Qüestió o Podríem Fer-ho Millor.

Seguim amb “Això no és veritat” un podcast sobre política, mems i molt de Twitter, en la seua biografia ens ho confirmen: “El més granat de la comunitat tuitaire valenciana es reuneix periòdicament per desbarrar de tot i de res en aquest podcast“.

I relacionat amb una de les protagonistes del podcast anterior tenim “Ràdio Hadouken” un podcast en valencià especialitzat en música de videojocs. Si eres un amant de les bandes sonores, la història i la música que apareix en els teus videojocs preferits aquest és el teu programa. Molta nostàlgia i molt de midi!

Sense abandonar el gènere musical és el torn de “Sampleòpolis“, un podcast sobre música electrònica i la seua cultura. Cada primer diumenge de mes 90 minuts de la millor música dirigit i conduït per Aurora Mora.

L’últim dels podcasts en valencià que volem parlar-vos és “Repel·lents“. Ells mateixa es defineixen com “un programa de cultura i humor on un filòsof, una il·lustradora i un historiador ens transportaran a través de segles i segles de (des)coneixement. En el transcurs del programa els repel·lents intentaran aparentar que s’han passat la vida llegint a Marx, Sartre, Benjamin, Kant o Pierre Vidal quan el que realment han fet és consultar la Viquipèdia, el Muy Interesante, el National Geographic d’Història, el instagram del museu del Prado i compilant frases i frases de Paulo Coelho“. Els podreu trobar a iVoox i també en capsules més reduides al seu youtube.

No volíem acabar l’article sense recomanar-vos dos projectes que han estat publicats en À Punt, un és “Operació Elefteria“, una ficció sonora de Gabriel Ochoa que conta com el 9 de setembre de 1983 a les tres de la matinada a la plaça de l’Ajuntament de València es va viure un dels esdeveniments més convulsos de la Transició del qual se n’ha parlat poc: l’Operació Elefteria. Posada en marxa a l’any 1979 per l’alcalde Ricard Pérez Casado, l’equip de govern signa la retirada de l’estàtua eqüestre del general Franco. Però fins a quatre anys després no es va poder llevar de la plaça. També en À Punt El Mur una col·laboració de la Universitat de València amb la ràdio televisió pública i Plaza Ràdio sobre memòria històrica. I per últim podeu revisitar o descobrir la història, si encara no la coneixieu, de Ca Cuesa, el museu etnogràfic de Pep Botifarra a Xàtiva.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €