Com vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció

I ara jo què faig? Com vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció és l’últim llibre que ha escrit l’ambientòleg i activista valencià Andreu Escrivà, que ara publica Sembra Llibres en català. Amb la vocació divulgativa que el caracteritza, Escrivà es proposa en aquest llibre fer-nos entendre quin és l’arrel de la crisi climàtica i ens motiva per a posar-nos en marxa i reduir-ne les conseqüències.

La crisi climàtica és un dels reptes més grans a què ens enfrontem com a humanitat. Cada dia ens arriben desenes de notícies alarmants i confuses que sovint ens dificulten comprendre la magnitud de la tragèdia. Enmig d’aquesta allau, tot i tenir clar que volem actuar per frenar-la, ens sentim culpables i desorientats i ens aturem. Més enllà de culpar al sistema o a grans factors externs sobre els quals tenim poca influència, Escrivà ens convida a fer petites accions en el nostre dia a dia que ajuden a transformar el nostre entorn més proper i, en conseqüència, que contribuisquen a canviar la situació. Buscar més temps per a nosaltres, participar en els col·lectius veïnals del barri o decidir quin mitjà de transport utilitzem cada vegada que ens desplacem poden tindre més impacte del que ens imaginem. A més, conscient que és difícil ser els perfectes ecologistes, l’autor ens ajuda a llevar-nos de sobre la culpa climàtica que de vegades no ens deixa actuar.

Davant la pregunta «i ara, jo què faig», aquest llibre es presenta com un manual per a convidar-nos a prendre partit, de manera personal i col·lectiva, des de l’activisme quotidià. Lluny de teories grandiloqüents i solucions màgiques, pretén contribuir a sembrar el canvi des de baix. Un llibre ple de preguntes i també d’eines per a guanyar un futur d’esperança que ha publicat l’editorial Capital Swing en castellà i que ara Sembra Llibres tradueix al català a l’ambientòleg conegut per la divulgació científica i altres publicacions com Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera, 2017), amb el qual va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Si voleu fer-vos amb un exemplar podeu demanar-lo a La Repartidora (València) o la Llibreria 80 Mundos (Alacant), les llibreries de referència de Tresdeu, on també podreu trobar el fanzín Foguera!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €