Torna l’anime a Cinema Jove!

Després de l’èxit de l’edició de 2019, Cinema Jove oferirà en la 36a edició una segona entrega del cicle dedicat a l’animació japonesa. El Festival Internacional de Cinema de València, programat del 18 al 26 de juny, ha seleccionat 19 títols que ofereixen una mirada múltiple sobre l’anime tant en gèneres com en narratives. El cicle s’allotjarà aquesta vegada a la Filmoteca per a disposar de més aforament per als aficionats a l’anime i els curiosos, però no iniciats. Entre la selecció destaca una pel·lícula eròtica dels anys seixanta, inèdita als nostres cinemes, ‘Las mil y una noches’, dirigida per Eiichi Yamamoto i ideada per Osamu Tezuka.

La premissa d’aquesta secció paral·lela del festival és la varietat, amb la presència d’autors més coneguts com Makoto Shinkai, de qui la pel·lícula ‘El tiempo contigo’ va ser triada pel Japó per a representar el país en els Oscars. D’Isao Takahata es presentarà ‘Goshu, el violonchelista’ (1982), una pel·lícula primerenca, anterior a la fundació de l’estudi Ghibli juntament amb Hayao Miyazaki, de qui, a més, s’han programat dues pel·lícules de culte, la medieval i mitològica ‘La princesa Mononoke’ (1997) i la biografia històrica del creador de l’avió de combat Mitsubishi A6M Zero, ‘El viento se levanta’ (2013), juntament amb altres noms que no sonen tant perquè la seua obra no ha arribat al gran públic en sales comercials o perquè es tracta de clàssics.

En aquest sentit destaquen el curt restaurat ‘The Spider and the Tulip’ (Kenzo Masaoka, 1943), realitzat en plena II Guerra Mundial, i la peça eròtica ‘Las mil y una noches’ (Eiichi Yamamoto, 1969), una peça artística dels seixanta que conforma juntament amb ‘Cleopatra’ (1970) i ‘Belladonna of Sadness’ (1973), exhibida en l’anterior entrega de Cinema Jove, la trilogia ‘Animerama’, ideada per l’icònic Osamu Tezuka.

“La nostra pretensió és realitzar una gran fotografia de l’anime des dels seus inicis fins a les produccions més recents, que acull diverses dècades, i, sobretot, demostrar que l’anime no se circumscriu a un estil d’animació homogeni, sinó que comprén altres tipus de dibuix, de ritmes i de personalitats molt diferenciades”, destaca el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

cinema-jove

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €