Els ‘Concerts de Vivers’ ja tenen dates i artistes confirmats

Els tradicionals Concerts de Vivers tornaran a celebrar-se el pròxim mes de juliol en el marc de la Gran Fira de València. La programació musical s’allargarà des del dijous 1 fins al dissabte 24 de juliol amb 16 dates i la presència de 22 artistes. D’aquesta manera, s’aposta per posar a l’abast de la ciutadania una diversa oferta cultural a l’aire lliure.

Com és habitual, els Concerts de Vivers comptaran amb artistes d’estils diversos per satisfer els gustos de tots els públics i edats: des del rock i el pop, passant per la cançó melòdica i els ritmes festius, fins a les últimes tendències de la música urbana. D’altra banda, s’ha de ressaltar que deu dels vint-i-dos espectacles del cartell estan protagonitzats per dones o tenen presència femenina. D’aquesta manera, el festival supera els percentatges d’intèrprets femenines en esdeveniments similars.

El veterà Miguel Ríos serà l’encarregat d’obrir els Concerts de Vivers el dijous 1 de juliol. Amb quasi 60 anys de trajectòria i el reconeixement de crítica i públic. Un dia després serà el torn de la vocalista Noa. La israeliana d’origen iemenita repassarà la seua carrera amb una atenció especial als seus últims dos discos: Letters to Bach i Afterallogy.

El dissabte 3 de juliol, l’escenari dels Jardins del Reial acollirà dos espectacles que fusionen els ritmes tradicionals i l’electrònica. D’aquesta manera, Maria Arnal i Marcel Bagés presentaran l’àlbum Clamor. Abans, el públic podrà gaudir amb les cançons de Laura Esparza i Carlos Esteban. La primera setmana dels Concerts de Vivers es tancarà el diumenge 4 amb l’actuació de Sofía Ellar, una artista que ha aconseguit l’èxit des de l’autogestió. Ella arribarà a València amb la gira Cancha y gasolina.

Els burgalesos La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A.) també aprofitaran el seu pas pel festival per a posar de llarg el seu últim treball, Ninguna ola. Les seues melodies de folk, country, punk i rock and roll s’escoltaran el dimarts 6. Unes hores després, la nit del 7 de juliol, els assistents es podran delectar amb una de les millors veus del panorama estatal: Pastora Soler. Posteriorment, el dijous 8, recalarà a la capital del Túria l’espectacle God Save the Queen. Es tracta, segurament, de la millor banda tribut a Queen, seleccionada per la mateixa formació britànica a l’hora de promocionar la pel·lícula Bohemian Rhapsody.

La solidaritat tornarà als Jardins del Reial el divendres 9 de juliol amb la iniciativa Corazonadas, destinada a recaptar fons per al projecte Papallona de l’Associació Àmbit. Enguany, aquesta activitat benèfica comptarà amb dues veus molt joves: la pamplonesa Natalia Lacunza, qui transita entre el bedroompop, el R&B i el soul; i la valenciana Samantha, qui s’ha situat com una de les grans intèrprets de l’Estat amb el seu disc de debut, Nada. Una jornada després, el dissabte 10, els madrilenys Sidecars posaran de llarg el seu sisé àlbum d’estudi, Ruido de fondo. La setmana d’actuacions es tancarà el diumenge 11 amb Jorge Drexler. L’uruguaià torna als escenaris després d’un parèntesi d’un any amb un espectacle proper i íntim.

Uns dies més tard, el dijous 15, la música tornarà al recinte dels Concerts de Vivers amb l’espectacle Poetes del Rock. La vetllada servirà perquè Coque Malla i la seua banda recuperen els millors temes de la discografia en solitari del madrileny, així com noves composicions. D’altra banda, Sole Giménez arribarà amb el segon volum de Mujeres de música sota el braç, un treball on segueix reivindicant el paper de les dones compositores. Uns altres clàssics de l’escena musical valenciana, La Habitación Roja, desplegaran el pop-rock que els caracteritza el divendres 16 de juliol. A més dels èxits que jalonen 25 anys de carretera, el grup de L’Eliana també presentarà el seu pròxim disc: Años luz. El quartet estarà acompanyat per Cora Yako, una de les noves sensacions de l’indie estatal.

Els ritmes més festius s’apoderaran del recinte dels Concerts de Vivers el dissabte 17. I ho faran amb l’actuació de dos referents de les cadències més encomanadisses: Oques Grasses i La Fúmiga. Els primers acaben de presentar el tema “Bye Bye”, avançament del nou disc que veurà la llum a finals d’aquest mes. D’altra banda, La Fúmiga s’ha erigit en un nom imprescindible dels festivals gràcies a un espectacle enèrgic i engrescador inspirat en les tradicionals xarangues d’instruments de vent i percussió, però sense oblidar la fusió d’estils.

La quarta i última setmana dels Concerts de Vivers s’encetarà el dijous 22 amb l’actuació de Juan Perro. El saragossà i la seua banda oferiran l’espectacle Cantos de ultramar, on es conjuguen la tradició popular i el jazz. La seua actuació estarà precedida per la formació valenciana L’Eix Radical, grup nascut en 2019 de la fusió de la banda de pop Júlia amb la cantautora Clara Andrés. D’altra banda, Camela, un dels grups espanyols que més discos ha venut en les últimes dècades, portarà a València la festa del seu 25 aniversari el dia 23. Finalment, el festival es tancarà el dissabte 24 de juliol amb El Kanka. El malagueny ha inclós València en la seua gira Payaso, on revisa tota la seua discografia i on, possiblement, també s’escolte alguna composició del seu cinqué disc, la publicació del qual està prevista per als pròxims mesos.

Davant l’actual situació s’ha de destacar que, s’actualitzaran les mesures sanitàries en funció d’allò que dictaminen les autoritats competents durant les pròximes setmanes. S’ha de tenir en compte que el recinte on se celebren les actuacions, els Jardins del Reial, és un espai ampli que facilita la instal·lació de cadires i el respecte de la distància de seguretat. Així mateix, s’habilitaran els accessos (banys, barres…) perquè l’entrada, estança i sortida de la zona siguen ordenades i segures. Es comptarà també, com els altres anys, amb una zona gastronòmica ajustada a la normativa sanitària. Evidentment, es faran respectar les indicacions sobre l’ús de mascaretes i la disposició de gel hidroalcohòlic en tot el recinte.

Les entrades per als Concerts de Vivers es posaran a la venda el divendres 7 de maig a les 16:00 h en la pàgina web oficial del festival.

ELS CONCERTS DE VIVERS 2021
Dijous 1: Miguel Ríos & The Black Betty Trio
Divendres 2: Noa
Dissabte 3: Maria Arnal i Marcel Bagés + Laura Esparza i Carlos Esteban
Diumenge 4: Sofía Ellar
Dimarts 6: La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A.)
Dimecres 7: Pastora Soler
Dijous 8: God Save the Queen
Divendres 9: Corazonadas: Samantha + Natalia Lacunza
Dissabte 10: Sidecars
Diumenge 11: Jorge Drexler
Dijous 15: Poetes del rock: Coque Malla + Sole Giménez
Divendres 16: La Habitación Roja + Cora Yako
Dissabte 17: Oques Grasses + La Fúmiga
Dijous 22: Juan Perro + L’Eix Radical
Divendres 23: Camela
Dissabte 24: El Kanka

Cartell_Concerts_de_Vivers_2021

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €