Primera edició dels Premis El Temps de les Arts

El portal digital de cultura i política El Temps de les Arts ha convocat la primera edició dels Premis El Temps de les Arts. Uns guardons que naixen amb l’objectiu d’estimular el talent i la cultura d’innovació als territoris de parla catalana dirigits a sis àmbits artístics diferents: Arquitectura, Patrimoni, Arts Visuals, Arts Escèniques, Música Clàssica i Música Popular. L’esdeveniment es podrà seguir en À Punt, diumenge 20 de juny a les 23:10 hores.

El director de cinema i guionista Lluís Danés dirigirà l’acte d’entrega en un format excepcional marcat per les necessitats d’adaptar-se a la Covid-19, però també per l’ambició d’arribar a tots els punts del territori. És per aquest motiu que els Premis s’entregaran en sis indrets destacats d’interès cultural i patrimonial: la Llotja de Barcelona, el Castell de Bellver (Mallorca), l’església neobizantina de la Beneficència (València), el Palau dels Reis de Mallorca (Perpinyà), la Casa de la Vall (Andorra) i el Claustre de Sant Francesc (Alguer).

La convocatòria ha reunit més de 500 projectes inscrits: 39 d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica i 75 de música popular. Per cada modalitat hi haurà un guanyador i dos accèssits. Cadascun dels sis guanyadors rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de 3.000 euros.

Més de vint artistes i una quinzena de formacions musicals participen a l’acte de lliurament dels Premis. Cantants com Alidé Sans, Mireia Vives, Elena Gadel, Lluís Cartes, David de Casu i la formació Marala, i músics com Cati Planas (acordió), Pau Figueres (guitarra) i Guillem Fullana (guitarra). També hi participaran formacions com la Cobla Bisbal Jove, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Rumba Coumo i In Crescendo.

L’acte es podrà veure i seguir de forma conjunta per les televisions del territori de parla catalana: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt TV, TV Andorra i Alguer Catalan TV i les respectives emissores de ràdio.

El Temps de les Arts és una publicació digital, que pertany a la Fundació sense ànim de lucre Francesc Eiximenis, que diàriament dona veu a creadors, promotors i generadors culturals. La creació d’aquests Premis compta amb la col·laboració de la Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural i de la Xarxa d’Universitats Vives.

Rodatge-PETA

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €