‘Connecta’t en valencià’ i valencianitza el teu dispositiu

Com cada 21 de febrer, hui se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i, amb este motiu, s’ha llançat la campanya “Connecta’t en valencià” per a promoure i canviar al valencià els dispositius electrònics, tant telèfons com ordinadors i tauletes.

Una campanya impulsada per Escola Valenciana junt amb Wikimedia València i Softvalencià, les tres entitats asseguren que fer aquest canvi és molt important “ja que la llengua en què tens els teus dispositius té una gran implicació en els resultats i pot influir en el contingut que trobes quan fas una cerca”, han posat com a exemple.

Una campanya protagonitzada per la creadora de contingut en valencià i tiktoker, Gina Martínez.

 

Configura el teu dispositiu mòbil en valencià amb ‘Valencianitzador’

Un programa, Valencianitzador, utilitzat per a poder canviar l’idioma de forma automàtica i que ha sigut desenvolupat per Softvalencià, posant a l’abast de qualsevol persona perquè, fàcilment, puga tindre en valencià el seu ordinador, tant per a Microsoft Windows com per Apple macOS.

Les tres entitats protagonistes d’aquesta campanya han destacat que “la meitat de la població del món queda exclosa de l’accés a la informació, quan està sols disponible en una de les anomenades llengües majoritàries”.

I han demanat a les grans corporacions d’internet un gran esforç “per fer accessible la seua interfícies a les diferents llengües que existeixen arreu del món, garantint també els drets de més persones a poder expressar-se lliurement en la seua llengua”.

Una campanya molt necessària per a continuar garantint el seu ús  a espais que, diàriament, s’utilitzen constantment i, com bé remarquen,”una visió pluricèntrica del món permet una major participació de les persones en les plataformes digitals”.

Així que ja sabeu, “Connecta’t en valencià” i valencianitza els teus dispositius mòbils. Com podeu fer aquest canvi? Molt fàcil, tens tota la informació ací: https://connectatenvalencia.org/

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €