El talent valencià és imparable, i ho sabem!

Què hi ha molt de talent al territori valencià? Ho sabem i ho tenim clar. Cada vegada, n’arriben més i les xarxes s’omplin d’artistes imparables que ens regalen humor, cultura, entrevistes per a quedar-se bocabadats escoltant-los i, sempre, aprenem, i molt, amb totes elles i ells.

Hui vos porte una llista de recomanacions d’alguns dels artistes més exitosos del moment, no estan totes i tots, però ens les guardem per a futurs articles en Tresdeu.

Saray Cerro, amb ella les rialles sempre estan assegurades – @saraycerro

He tingut el plaer de conéixer-la en persona, de compartir moments de rialles amb ella. Com sempre assegura “la seua vida li dona molts drames”. Però, des del primer dia, vaig veure un talent que, ben prompte, parlaríem d’ella, i per a bé.

Va treballar en el programa de la ràdio d’À Punt “De banda a banda” amb Jordi Company i en “Plis Play” amb Eugenio Viñas. Ara ens regala els seus millors reportatges, cada cap de setmana, en “Podríem fer-ho millor” amb Maria Juan i tot l’equip, no para amb els monòlegs en Riures en valencià, va ser la presentadora de l’última edició dels Premis Tresdeu i, recentment, s’ha convertit en reportera per a Netflix en “Fan 360”, buscant per tot l’estat a Mario Casas. Ho ha intentat en els Goya en València, ara en el Festival de Màlaga i, de moment, encara no ha tingut eixa sort. Així i tot, li hem de dir que la sort la tenim nosaltres, per cada moment que ens regala, per cada somriure que ens trau en estos temps tan complicats, gràcies Saray.

Esperansa Grasia, l’artista que descobrírem en TikTok – @esperansagrasia

És la tiktoker del moment, li diuen Gema Palacio, però la coneguem com a Esperansa Grasia. És valenciana, de Benaguasil, i és altra artista valenciana que el seu talent ha fet que ens captive, i de forma molt ràpida.

Amb 21 anys va deixar el seu anterior treball per a dedicar-se en exclusiva a les xarxes i, des del primer moment, va entrar en moltes de les nostres cases amb l’humor i la “gràcia” que desprén.

Després d’este temps, acaba de ser guardonada en la categoria d’humor en la primera edició dels Premis Ídolo, celebrats este dijous, també ha guanyat el premi a millor tiktoker de comèdia en la primera edició dels Premis No lo sabes todo sobre TikTok. 

Col·laboradora en el programa de la ràdio d’À Punt ‘Podríem fer-ho millor’, este 2022 ha publicat el llibre ‘Ai lof yu, Ashley’ que conta la història d’amor dels seus personatges, treballa també per a Netflix, i de segur que se m’escapen més projectes. En resum, amb ella, ha nascut una estrella i tot el que toca ho converteix en or!

 Nerea Sanfe, els seus moments en televisió sempre són virals – @nereasanfe

Què necessitem veure més a Nerea en la televisió? Afirmatiu! I estes Falles com a reportera d’À Punt ho hem pogut comprovar.

Moment directe que fa, moment que es converteix en viral a les xarxes. De la creadora d’Al Xapó la xent maxor arriba la Fallera Major de Torrent amb la cassalla i la tia Amparo que “no xilla”, de segur que estos moments mai els oblidarem, fins i tot han arribat a captivar a l’equip de Zapeando.

Nerea desperta naturalitat, alegria, comboi… I, sens dubte, s’ha convertit en una de les ‘influencers’ més exitoses del nostre territori.

Cabrafotuda, de la Vila Joiosa a menjar-se el món – @cabrafotuda

El seu humor, la seua forma d’arribar a tots els nostres cors, Fran Tudela, conegut com a Cabrafotuda, s’ha fet viral en diferents ocasions, i no és per a menys.

Ha fet que ens aprenem frases fetes en altres idiomes, que ens adonem de les espardenyades que fem, que ens enamorem de la veu que té quan canta. Ens ha obert les portes de sa casa coneixent a sa mare, la seua iaia i la seua família. Ens hem enamorat de la profe d’anglés i de la mare i la uela valenciana, i què és l’últim? Que adorem les receptes que ens regala amb la “iaia fotuda”. Tants i tants moments, que és difícil quedar-se amb un, però ací vos deixe dels meus preferits.

Anaïs Doménech, de Paquita Salas a captivar les xarxes – @anaiisdomenech

Ha treballat com a model i actriu, ha participat en la sèrie de Netflix ‘Paquita Salas’. I, des de fa uns mesos, que el seu èxit en Instagram és imparable, amb més de 50.000 seguidors i creixent, l’actriu alcoiana ens ha captivat amb el seu humor.

Què trobem al seu perfil? Vídeos per a tot, des de balls fins als seus problemes diaris, la seua vida amb l’amor o la seua filosofia amb la vida i tot amb una bona dosi d’humor, sinó comproveu-ho. I el millor de tot, quan escoltem “cariño” tenim a Anaïs ben a prop.

Ricardo Moya i el seu “Sentido de la birra” – @elsentidodelabirra

Des de Panxo de ‘Zoo’ fins a Inés Hernand, Grison, Lala Chus, Arkano, Carolina Iglesias, Suu, Samantha Hudson… I una llarga llista de protagonistes que han passat per este exitós programa ‘El sentido de la birra’. Al capdavant d’ell, Ricardo Moya, un valencià de Burjassot que ens ha captivat amb este espai que podem escoltar en podcast en Podimo i també veure en YouTube.

Ara, també, junt amb Flavita Banana ens regala, una vegada al més, el podcast “Domingos de bajón”.

Unes converses acompanyades sempre amb una cervesa i, amb molta calma, dialoguen durant una estona que tant et captiva des del primer minut. Ací un exemple.

I fins ací les recomanacions, seguirem parlant del talent valencià.

 

FOTO: @esperansagrasia_ via Instagram

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €