‘Flea market’ i rastres descobreix aquests que et proposem

Parlem dels flea market o el que coneguem com a mercat ambulant, i també dels rastres. Sembla que, cada vegada, s’estan posant de moda, fins al punt que si, fem un llistat, podem trobar aquest tipus de mercat cada dia de la setmana, començant pel nostre poble o la nostra ciutat, i visitant els municipis veïns.

Lidia és d’Algemesí, té tan sols 30 anys i, després de la pandèmia, va tindre la necessitat de reinventar-se creant Al Vent Market que, com bé defineix ella “va nàixer perquè, després de participar en un flea market i no trobar el meu lloc en aquest, vaig veure la necessitat de crear espais, on com jo, uns altres es puguen sentir còmodes venent els seus productes, sense etiquetes ni sentir-se encasellats. En aquests espais pots aconseguir des de productes de segona mà i vintage fins a artesania, il·lustracions i altres productes. Tenint com a objectiu el comerç just, responsable i de proximitat”.

rastres

Imatge d’Al Vent Market

Una vegada al mes realitza un market en diferents punts de València “sent de referència l’escola de ball Savoy de Benimaclet i Tapineria, ens conta. I apunteu bé perquè, el pròxim esdeveniment que farà serà del 26 al 29 de maig en el Mercat de Tapineria, en l’espai Ephemeral Stores. Tota la informació podeu consultar-la en el seu web: www.alventmarket.es

Una forma de donar espai i visibilitat a la gent emprenedora que, com bé sabeu, cada vegada van obrint-se més gent a emprendre, i per al flea market com el rastre ens quedaríem amb la definició que ens regala Lídia “parteixen del mateix concepte, té com a fi l’economia circular i sostenible, donant més vida a objectes que ja no necessitem, per això ens agrada incloure aquest concepte en els nostres esdeveniments”.

Però, Lídia ens comenta que els seus markets no s’assimilen tant als flea markets i els rastres, que tenen ja una estètica tancada i definida, “els nostres markets naixen per a crear espais, on trobar productes molt diferents i, en cada un d’ells, que els participants siguen diferents i comptar amb comerços de la zona i, així, incloure el comerç del barri en cada esdeveniment”.

rastres

Imatge d’Al Vent Market

Una línia ben necessària per a donar oportunitat i més visibilitat al comerç local i, al mateix temps, donar-li eixe valor a l’economia circular i sostenible.

Si donem ullada cap al sud, a la Marina Baixa, descobrim també el famós rastre de La Nucia. De segur que, si vius prop o eres d’allí, el coneixes i ben bé. Cada diumenge és la seua cita.

I si mirem cap al nord, en Vila-real (Plana Baixa), també ho celebren el diumenge, el seu rastre d’antigüetats. I on? Davant de l’Estadi de la Ceràmica.

rastres

Imatge d’ Al Vent Market

 

 

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €