5 alternatives si l’EVAU no t’ha sortit com esperaves

De vegades les coses no ens surten com voldríem o esperàvem, i l’EVAU pot ser una d’aquestes. Encara que no ho parega, no s’acaba el món: hi ha infinites opcions alternatives a estudiar una carrera universitària per poder aprofitar un any que pot canviar la teua vida. Ací et deixem algunes de les opcions: 

Fes una formació professional d’allò que volies estudiar 

Sovint es rebutja la formació professional sense tindre en compte que la majoria de les vegades té més sortida que una carrera universitària. Es tracta d’una opció altament pràctica que et prepararà prèviament per a l’experiència universitària o, en el cas que ja no ho desitges, estaràs capacitat o capacitada per a endinsar-te en el món laboral una vegada acabes el grau. Aquesta opció té una part molt més pràctica que et permet fer-te una idea del que seria treballar del que estàs estudiant. A més, pots estudiar una varietat de cicles i FP a diferents llocs. 

Viatja a l’estranger 

Sortir de la ‘zona de confort’ pot ser una alternativa a l’EVAU més que enriquidora, i que millor que fer-ho a l’estranger. Com pots fer-ho? Doncs pots anar d’Au Pair i cuidar nens amb una família que t’aculla, o bé pots aplicar a una beca per a estudiar o treballar a un altre país. Amb aquesta experiència podràs conéixer una nova cultura, noves persones i aprendre una nova llengua que t’obrirà portes en el món laboral. Pots consultar diverses beques en aquest enllaç

Treballa i estalvia per a ser independent 

Potser no t’esperaves el món laboral en girar el cantó, però és una opció que et donarà l’oportunitat d’estalviar i ser independent. Podràs viatjar o permetre’t capritxos i aprendre un nou ofici que potser no et plantejaves. A més, tindràs un primer contacte amb el món laboral que de segur que et farà estar més preparat per a treballar del que estudies en un futur. Alguns dels sectors on més personal es necessita al País Valencià són el comerç, els servicis o el transport. 

Estudia a distància 

L’educació a distància és una altra alternativa si no has aconseguit entrar al grau que esperaves en la universitat més pròxima. Algunes universitats com la UNED ofereixen tota mena de graus sense límit de places i hi pots accedir encara que la teua nota no siga molt alta. Açò et permetrà desenvolupar una major organització i independència a l’hora d’endinsar-te en els estudis, i ho podràs compaginar amb el món laboral.  

L’autoaprenentatge és una opció amb molts beneficis i moltes oportunitats. Més enllà de les universitats a distància hi podràs trobar cursos especialitzats en allò que més t’agrada, complets i gratuïts. L’únic que necessites és constància.

Endinsa’t en el teu propi projecte 

Si tens algun talent o ‘hobby’ també pots centrar-te en ell. Potser no tornes a tindre l’oportunitat d’endinsar-te en el teu propi projecte en un futur, per això aprofita l’any sabàtic per a llançar al món allò en el que destaques. Per exemple, focalitzar-te dins de projectes musicals si hi tens coneixements, fer contingut per a les xarxes d’allò que t’agrada, escriure, cultivar les terres familiars… Això no obstant, has de ser responsable i no invertir el que no tens, simplement enfocar-ho a l’aprenentatge, ja que molts projectes fracassen.

 

Si et passa com a ell, ací tens més opcions!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €