Els festivals de cinema del País Valencià (Part I)

La temporada estival dels festivals de cinema del País Valencià ja està ací, encara que l’audiovisual està viu durant tot l’any. Si eres un amant del cinema i t’agrada passa l’estiu de festival en festival, t’apropem en aquesta primera part les pròximes cites amb els festivals de curtmetratges i llargmetratges a prop de tu. 

  • Festival Internacional de Cine Cinema Jove

L’edició 2022 del Festival Internacional de Cinema Jove tindrà lloc del 24 de juny al 2 de juliol amb una secció ‘anime’ baix el lema “Els déus de l’anime”. Aquesta és la 37a edició del Festival on poden participar joves de menys de 35 anys. Si eres amant de l’audiovisual no tardes en fer-te amb les teues entrades de les diferents seccions que acull el festival: llargmetratges, web series i curtmetratges. 

37a edició Cinema Jove

  • Cine l’Abdet

El Festival de Cine L’abdet que organitza l’Ajuntament de Confrides i Abdet serà el 17 i 18 d’aquest mes de juny. Aquest festival celebra la seua segona edició sota el lema “A la fresca” i compta amb més de 600 curts presentats. A l’esdeveniment, que tindrà lloc en la Plaça Sant Vicent Ferrer, hi assistiran com a jurats cares conegudes com Ferran Gadea i Lola Moltó. 

Festival de Cine L'Abdet

  • Rural Film Fest

Podràs gaudir de l’1 al 9 de juliol del Rural Film Fest, el Festival de Cinema Rural i Medi Ambient que visitarà les localitats alacantines de La Foia, La Vallverda, Torrellano, La Marina, La Baia, l’Altet, Matola i Arenals del Sol. Aquest festival internacional ofereix una panoràmica actual de pel·lícules de gènere documental, ficció i animació relacionat amb el món rural, l’ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals.

Rural Film Fest

  • FICIE

El Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx celebra la seua 47a edició del 8 al 22 de juliol a l’Hort de Xocolater, la platja Arenals del Sol i el Centre Cultural Fundación Mediterráneo Elche. Aquest festival que pretén donar a conéixer els nous talents del cinema, ha estat  Festival Preseleccionador dels Premis Goya

Cartell Ficie

45a edició del Festival Internacional de Cine Independent d’Elx. Font: FICIE.

  • Butoni Fest

Del 21 al 24 de juliol tindrà lloc a València el Butoni Fest, un festival que promou la cultura amb el curtmetratge com a expressió audiovisual. Hi podràs trobar la secció oficial, la secció on participaran estudiants, la secció d’animació, la de curtmetratges d’aventura i la de cine ‘low cost’ i ‘fan films’.

Butoni Fest

 

Imatge via Freepik

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €