Coneixes KAPS? L’habitatge solidari que arriba a València

I direu, què és KAPS? Es tracta d’un projecte d’innovació social que facilitarà l’accés a un habitatge digne a persones joves. Ara arriba a València, gràcies a l’entitat sense ànim de lucre AFEV i l’Ajuntament de València. A banda, KAPS també garanteix la participació dels joves en accions solidàries per millorar la vida del barri.

Kaps

Un projecte inspirat en els KOPS de Bèlgica i que ja disfruten altres països europeus. Com a exemple, França, aquest projecte es desenvolupa amb èxit a 33 ciutats i amb un total de 600 allotjaments KAPS. En el cas de València serà la primera ciutat de l’estat en acollir aquest projecte.

I la pregunta del milió, què oferirà? Un total de 15 places d’allotjament per a joves estudiants, d’entre 18 i 29 anys, i que es repartirà entre alguns dels barris de la ciutat on hi ha més desigualtats socials i educatives com La Saïdia, Orriols, Benimaclet, entre altres.

Fer front a les grans dificultats dels joves valencians

 En aquest cas, un dels principals objectius, és fer front a les dificultats que puguen tindre els i les joves com aconseguir un habitatge i un sou digne.

Segons les xifres, al País Valencià 9 de cada 10 contractes laborals que signen els joves són temporals. I aquesta proposta busca enfortir, fent participar als joves de la vida comunitària i, al mateix temps, afavorir l’emancipació.

Tal com destaca la delegada territorial de l’AFEV a València i Responsable del projecte KAPS, Irene Esteban, destaca que “la implantació del projecte per primera volta a València suposarà tot un repte per la ciutat, ja que volem transformar la mercantilització del dret a l’habitatge i demostrar que l’accés a la vivenda per a joves també pot esdevenir una ferramenta d’acció social que ajude a millorar la vida de les persones del barri”.

Per altra banda, KAPS no només és positiu per als joves, també ofereix molts beneficis als propietaris que volen llogar el seu pis a estudiants. Per exemple, l’entitat serà l’encarregada de realitzar el procés de selecció i seguiment de l’estudiant, amb una garantia de compromís i continuïtat del contracte durant aproximadament 4 anys que suposarà un gran impacte social positiu al barri.

Kaps

Per a més informació podeu entrar ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €