T’expliquem l’algoritme d’Instagram

Alguna vegada has pensat per què Instagram t’ensenya un contingut o un altre? Doncs tot té a veure amb l’algoritme, és a dir, allò que ajuda a decidir a la plataforma quins continguts són els que han de ser prioritzats i quins no. Eixe és el motiu pel qual des de fa un temps no pots veure les publicacions del ‘feed’ en ordre cronològic i la publicitat sempre ocupa els primers llocs: el nou algoritme. 

Si utilitzes Instagram o Facebook de forma habitual i crees contingut, et deixem amb les claus d’aquestes plataformes per a elegir quin contingut és el que et mostra: 

1.El factor interés. Primer et mostra les publicacions o similars a aquelles entre les quals has interaccionat anteriorment, bé siga ficant m’agrada o compartint-les. Com més publicacions faces a la setmana, més possibilitats tindràs que el teu contingut aparega als altres. 

2. El temps invertit. Instagram calcula el temps que inverteixes mirant una foto o un vídeo i així, et mostra similars perquè sap que captarà la teua atenció. 

3. La relació amb els seguidors. Instagram té en compte el tipus de relació amb els seguidors. Si és seguiu mútuament o no, i  si interaccioneu entre vosaltres o no. Per això, les ‘històries’ dels teus amics i amigues són les que primer t’apareixen. 

4. Les hores de publicació. Hi ha unes hores de publicació en les que no se’t recomana pujar cap contingut, ja que la teua audiència és menor i Instagram no li mostra les teues publicacions més tard degut a l’algoritme.  

5. Noves ferramentes. Les noves ferramentes com els ‘Reels’ tenen prioritat perquè Instagram prioritza les seues noves formes de mostrar contingut. D’aquesta manera, una foto té menys oportunitat de ser mostrada que un vídeo.

Imatge via Pressfoto

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €