Sèries i pel·lícules gravades a València

La ciutat de València ha aparegut en pantalla en diverses ocasions. Sobretot s’ha fet ús de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a rodatges de produccions internacionals. Exemples d’això són la pel·lícula internacional protagonitzada per George Clooney Tomorrowland. El mundo del mañana o la serie britànica de la BBC Doctor Who.

Però, més enllà de l’ús d’aquesta famosa part de la ciutat, hi existeixen creacions audiovisuals en què racons característics i pintorescs de la capital del Túria han pres protagonisme:

El Juego de las Llaves

La més recent d’elles és el film El Juego de las Llaves estrenada el 13 d’abril d’aquest mateix any. Es tracta d’una comèdia romàntica en què un grup de parelles en plena crisi dels quaranta se sotmet a un joc que consisteix en l’intercanvi de parelles. Està inspirada en una sèrie mexicana que porta el mateix nom. És el primer llargmetratge que el director valencià Vicente Villanueva grava a la ciutat que el va veure nàixer i transcorre completament al País Valencià. Tot i que la major part de la història transcorre a la ciutat de València, també hi ha parts gravades a localitzacions d’Elx i Ontinyent. De les ubicacions emprades, les més destacables són:

 • Hotel Balneari Les Arenes
 • L’Ateneu Mercantil
 • La Fira de València
 • Hotel The Westin

El Embarcadero

Ens referim ara a una sèrie produïda per Movistar+: El Embarcadero, que va ser gravada íntegrament a València. Un thriller romàntic en el qual dues dones desconegudes creuen els seus camins quan s’adonen que la seua parella, que recentment ha faltat, tenia una doble vida. La ficció creada pel conegut director Álex Pina utilitza com enclavament principal l’Albufera. No obstant això, també apareixen imatges de La Ciutat de les Arts i les Ciències. Sobretot es poden veure les següents localitzacions:

 • La platja del Saler
 • El port de Catarroja
 • Una casa situada a la zona de El Palmar, al final del carrer Jesuset de l’Hort
 • L’embarcador de El Palmar
 • La Finca Baldovina, residència d’una família aristòcrata vinculada al cultiu de l’arròs

Perdida

Continuant amb el rodatge de sèries a la ciutat de València arribem fins al títol Perdida, una sèrie estrenada a la plataforma Netflix en l’any 2020. La telenovel·la creada per Natxo López conta la història d’uns pares que fan l’impossible per conéixer què ha passat amb la seua filla. Amb més de 120 localitzacions arran del món, la producció d’Atresmedia en col·laboració amb Big Bang Media compta amb escenes gravades al País Valencià, en concret a:

 • El Grau Vell de Sagunt
 • Els Jardins de la Glorieta
 • El Port de València
 • La platja naturista de Cullera

Dolor y gloria

Per últim, parlem de la guanyadora de set premis Goya i nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional: Dolor y gloria. Gran part del film de Pedro Almodóvar transcorre en les coves-habitatge de Paterna. Aquestes són construccions que daten de l’època dels moriscos i que, gràcies a estar protegides des de l’any 1971, han format part d’aquesta famosa obra. Les zones del municipi Valencià que donen forma a la història són:

 • Les coves que es troben al voltant de la Torre de Paterna
 • La Torre de Paterna
 • L’Espai cultural Coves del Batà
 • L’antiga estació de tren del Campament de Paterna

Imatge via freepik.es. Creada per frimufilms

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €