Què has de saber per a viure a un pis d’estudiants


Si comences l’etapa universitària, possiblement és la primera volta que compartisques pis amb gent desconeguda. Encara que semble fàcil sortir de casa, moltes vegades la convivència es fa una mica difícil, i per això des de Tresdeu volem donar-te alguns consells perquè et siga més fàcil aquesta nova etapa. 

1.El consens 

Encara que estigues acostumat a convidar a la teua casa a qui t’abelleix sense haver de preguntar-hi a la teua família, no funciona així a un pis d’estudiants. El correcte és que informes els altres convivents de les teues visites per a no incomodar-los i més si és amb motiu de celebració. 

2.Estalviar 

Potser a la teua casa no tingues tanta cura amb les despeses que fas amb la llum i l’aigua. Pensa que si et deixes la llum encesa les despeses del mes augmenten i perjudiques els altres companys de pis. Pel medi ambient, per tu i per ells, ves amb cura i no deixes l’aixeta ni les llums enceses si no les estàs utilitzant. 

3.La neteja

El millor per a viure a un pis d’estudiants és fer torns de neteja per a mantenir l’habitatge amb uns mínims d’higiene, però per si algú no compleix amb el seu, el millor és evitar embrutar de més les zones comunes. Si cada u recull les seues coses i frega el que fa servir quan acaba de menjar, s’evitarà el ‘caos’. 

4.Espai propi 

A pesar que hi haja una bona relació entre els companys de pis és important delimitar l’espai personal de cada persona.  Si algun dels companys es troba a la seua habitació amb la porta tancada (o no), el correcte si vols parlar amb ell o ella és picar a la porta i esperar que et done permís per a entrar. 

5.Compartir 

Potser alguna vegada et quedes sense algun ingredient o producte de neteja o higiene i necessites que el teu company o companya et deixe del seu. El millor que hi ha per a un pis d’estudiants és compartir i viure amb harmonia per a crear un bon ambient i que mai falte de res a ningú. Hui per tu, demà per mi.

Imatge via Freepik

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €