Reconstrucció d’un crim al Teatre Principal

El Teatre Principal acollirà aquest cap de setmana una versió de l’obra d’Àngel Guimerà, Terra baixa. Una obra on la temàtica principal és l’amor, però que aprofita qualsevol moment per fer una crítica a la societat de l’època.

Aquesta versió, que ve de la mà de Pablo Ley, ens tralladarà a la Barcelona del segle XX, on l’anarquisme viu en Espanya el seu millor moment. Les diferències principals respecte a l’obra original resideixen en l’incorporació de dos nous personatges que no existien en el text d’Àngel Guimerà. Aquestos són un periodista i un oficial de policia que investigaran el crim principal de l’història, l’assassinat de Sebastià per part de Manelic.

Manelic és el personatge principal sobre el que gira tota l’obra. Obligat a casar-se amb una dona que realment no l’estimava, acaba per matar a Sebastià, per tal d’aconseguir la liberació de Marta i la seua pròpia. La lluita de classes és un tema molt present durant l’història, per això el context que ha elegit Ley, on l’anarquisme era una ideologia política amb una alta presència als carrers. Terra baixa és un text que des de l’actualitat ens permet comprendre la complexitat dels moviments polítics de la primera meitat del segle XX i que van esclatar en dos guerres mundials que canviaren el món per a sempre.

La història que estarà protagonitzada per Pepo Blasco, en el paper principal de Manelic i amb Laura Conejero fent del personatge de Marta es representarà les vesprades dels dies 30 de març, 1 i 2 d’abril i les entrades ja estan disponibles al web del IVC.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €