10 propostes interessants de Gran Fira València 2023

La GRAN FIRA DE VALÈNCIA torna un any més amb una programació carregada d’ofertes molt atractives. Durant tot el mes de juliol podràs gaudir de més de 100 activitats gratuïtes repartides per tota la ciutat de València. Més artistes, més ubicacions i oferta per a tots els públics. Des de Tresdeu volem destacar les 10 propostes més interessants.

La Menuda Fira

Els xiquets són un públic essencial i Gran Fira València recorrerà els barris amb La Menuda Fira. Enguany s’ubicarà als Jardins del Palau (sud). Dos caps de setmana replets de diversió per als més xicotets on trobaran activitats com la instal·lació de jocs, circ, teatre i molt més.

La Correfira

Espectacles d’acrobàcia, teatre, dansa, música, monòlegs, màgia, circ… La Correfira aproparà quasi totes les disciplines artístiques als barris de la ciutat. És per a tots i totes. Podreu gaudir-la a: Arrancapins el dissabte 1 de juliol; Sant Marcelí el diumenge 2 de juliol; en Hort de Senabre el divendres 7 de juliol; en Patraix el dissabte 8 de juliol; en Orriols el diumenge 9 de juliol; en Benimaclet el dissabte 15 de juliol; en Ruzafa el divendres 21 de juliol; en Benicalap el diumenge 23 de juliol; i La Torre el divendres 28 de juliol.

Jardins del Palau

Cada dia de la setmana s’ofereix una cosa nova i emocionant. Un dia estan dedicats a la música folklòrica i popular. Un altre s’exploren diferents gèneres musicals com el swing, soul o rap. També es reserven per a la dansa i el ball, i es presenten obres de teatre de companyies valencianes. A més, les preseleccions falleres tornen a aquest espai.

Nits de Folk

Durant la celebració de la fira, es podrà gaudir d’una àmplia mostra de música, cant i altres manifestacions culturals els dies 1, 2 i 8. Entre elles es destaca el tradicional sarau de la fira, una trobada festiva on s’exhibirà música en viu i cant. A més, el cant al ras, una forma de cant tradicional, i moltes més disciplines. A més a més, participaran Les Muixerangues de la Fira, amb la Jove Muixeranga de València i la Muixeranga d’Algemesí.

Festival Polirítmia

El Festival Polirítmia torna a la plaça de l’Ajuntament per a reviure el llegat sonor dels nostres avantpassats a través de les músiques d’arrel de diferents regions de la península Ibèrica i Europa meridional. Enguany, el festival prestarà especial atenció a la rica escena musical de Creta i Grècia, així com a les tradicions musicals de Portugal i Galícia. No obstant això, tampoc s’oblidarà del nostre territori més pròxim, presentant artistes i grups d’Almansa, Albacete, Múrcia, Elx i Barcelona. El Festival Polirítmia ofereix una oportunitat única per a submergir-se en la diversitat cultural i musical, celebrant l’herència i la creativitat de diferents regions i promovent l’intercanvi cultural entre elles.

Focs de la Fira

Els Focs de la Fira ompliran les nits de la fira amb una enlluernadora exhibició de llum i color. En aquesta edició, la programació inclou la recuperació de modalitats antigues, com la traca correguda, el castell de pals i un tret pirotècnic a l’estil tradicional. Però també s’aposta per la innovació tecnològica. T’imagines una mascletà digital? Perquè no t’ho pots perdre. Et convidem a revisar el programa i les novetats, ja que aquesta edició promet sorpreses i experiències pirotècniques úniques que fusionen tradició i modernitat. Prepara’t per a meravellar-te amb un espectacle de focs artificials que combina l’encant d’antany amb les últimes tecnologies.

Concerts de Vivers

En Tresdeu ja hem parlat dels Concerts de Vivers, i és que són un element imprescindible de la Fira. Enguany, es presenta un cartell de 18 nits replet d’artistes que abracen una àmplia varietat d’estils musicals, com a pop, rock, folk, mestissatge i cançó d’autor. El cartell inclou artistes tant locals com nacionals i internacionals, brindant una representació diversa i emocionant. Si encara no has vist el cartell, t’animem que no te’l perdes i reserves la teua entrada al més aviat possible. Prepara’t per a gaudir de nits plenes de música en un ambient festiu i vibrant.

Nit a la Mar

La Gran Fira de València de 2023 ens porta la Nit de la Mar el dia 14 de juliol. Torna 3 anys després aquest espectacle piromusical que retrà homenatge al llegendari músic valencià Nino Bravo. Aquest esdeveniment promet ser una experiència inoblidable que combinarà la màgia dels focs artificials amb la música i la bellesa de l’entorn marítim.

La Nit de la Mar és una de les propostes més esperades de la Gran Fira, i en aquesta edició s’ha decidit honrar la memòria de Nino Bravo, una de les icones de la música valenciana. Serà un espectacle que fusionarà les melodies inoblidables del cantant amb un desplegament visual de llums i pirotècnia, creant un ambient únic i emocionant.

La Gran Nit

Com oblidar La Gran Nit? És una nit emocionant plena d’esdeveniments imperdibles que s’estenen des de les 19 hores fins a la matinada. La ciutat cobra vida amb música, teatre, dansa i molt més, amb activitats que es duen a terme en la plaça de l’Ajuntament, la plaça del Mercat i la plaça de la Verge. A més, el barri de Ciutat Vella s’uneix a la celebració amb La Ruta del Carme. Revisa detingudament el programa i tries les activitats que més t’interessen, perquè hi ha molt i de gran qualitat. La Gran Nit del 22 de juliol serà una nit única, màgica i inoblidable que no et pots perdre.

Batalla de Flors

Amb la Batalla de Flors es dona fi a aquesta edició del 2023 de la Gran Fira de València, i sens dubte, la seua acolorida explosió és una cosa que tots hem de viure una vegada en la vida. No hi ha millor manera de tancar aquest gran esdeveniment que amb aquesta tradició tan emblemàtica. Es durà a terme el 30 de juliol a les 20 h al passeig de l’Alameda. És un moment que a tots ens encanta i que ens ompli d’alegria. Així que prepara’t per a gaudir d’aquesta experiència floral única i acomiadar La Gran Fira de València.

Podeu consultar tota la programació ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €