Programació de l’Orgull 2023

Juny és el mes de l‘Orgull LGTBIQ+ i les ciutats i poblacions del País Valencià ja estan preparades per a celebrar-lo. Un any més, els carrers s’ompliran de reivindicació pels drets d’aquest col·lectiu. Tant els ajuntaments com les associacions han compartit tota la programació per xarxes socials i, a continuació, des de Tresdeu et revelem tots els detalls de les manifestacions i activitats programades pel territori.

Alacant

Alacant: El 16 de juny va començar amb la inauguració de l’exposició “Diversidad ilustrada” al Centre Cultural Las Cigarreras on participen artistes com Cachorrolozano. La manifestació està convocada per al dia 15 de juliol.

Dénia: Les activitats de “Pride! Dénia” van començar el 5 de juny. Aquesta població compta amb un programa ple d’activitats per a tots els públics. El dia central és el pròxim dimecres 28 de juny on es llegirà el manifest en la plaça de l’Ajuntament a les 13h. Consulta el cartell ací.

Santa Pola: Aquest municipi del Baix Vinalopó té una programació molt extensa entre les que podem trobar jornades d’esport, un cine fòrum, xarrades i la desfilada reivindicativa. Pots consultar tot el seu programa a aquest enllaç.

València

València: la ciutat capital de la Comunitat compta amb un programa divers i extens distribuït al llarg dels mesos de juny i juliol. En la seua programació podem trobar l’exposició “Les cares de l’Orgull” per la fotògrafa María Díez, disponible a la seu de Lambda fins al 30 de juny; cinefòrum el dia 17 de juny on visualitzar “9 trans”, un film testimonial d’Elio Colen sobre nou persones trans; o la sexta edició del VIHsibles Festival l’1 de juliol. La manifestació tindrà lloc el 24 de juny i recorrerà els carrers de València fins a la plaça de l’Ajuntament on finalitzarà amb una festa. Pots consultar tota la programació ací.

Tavernes de la Valldigna: un any més tindrà lloc en el Parc del Nord de la platja de la Goleta el dissabte 8 de juliol a partir de les 23:30 h amb diverses actuacions. Les primeres confirmacions són les de les drag queens Onyx i Marisa Prisa, famoses per concursar en el programa televisiu “Drag Race España“.

Xàtiva: la concentració tindrà lloc el dimecres 28 de juny a les portes de l’Ajuntament amb la lectura del manifest. A més a més, també es realitzarà l’encesa de llums tant del Portal del Lleó com de la plaça del Mercat amb els colors de l’Arc de Sant Martí. Hi ha més activitats programades.

Castelló

Castelló de la Plana: la data escollida va ser el passat dia 17 de juny. A les 19h arrancava la manifestació des de la plaça Hort dels Corders fins a tornar al mateix lloc, després de fer un recorregut circular per la ciutat. L’acte va continuar amb la lectura del manifest i finalitzà amb una festa on participaren artistes drags i DJ’s locals.

Borriana: Del 17 al 26 de juny es realitzarà la programació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Durant tot el mes hi ha programades exposicions, tertúlies, xarrades i la lectura del manifest a l’Ajuntament el dia 26 de juny a les 12h. Tota la programació ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €