Festiu 2023, la guia dels plans d’estiu ja disponible

Ja és estiu i això significa una nova edició del Festiu. La 10a edició ja està als carrers i amb aquesta a Tresdeu estem d’aniversari!

Editorial de Tresdeu

La primera guia de festivals valencians Festiu va ser impresa el 2013; aquesta que tens a les mans n’és la 10a edició. Encara recordem la portada feta amb flotadors de piscina al jardí de casa. Qui s’anava a pensar, en aquella primera oficina improvisada en un pis d’estudiants, que aconseguiríem arribar fins ací?

En aquests 10 anys hem vist nàixer, créixer, morir i fins i tot ressuscitar concerts i festivals de tota
classe. Hem vist com la incipient indústria musical anava estructurant-se i professionalitzar-se, hem vist com la música deixava de ser el principal atractiu per anar a un festival, com governs modernitzaven el lema de “sol i platja” afegint-li música (però amb la mateixa fórmula de massificació i turisme poc respectuós amb el medi natural).

I ara celebrem aquesta efemèride amb un sentiment agredolç, i és que escrivim aquestes línies després d’haver sabut la notícia que el torero i membre del partit d’ultradreta Vox Vicente Barrera serà conseller de cultura i vicepresident de la Generalitat Valenciana els pròxims 4 anys.

Nosaltres, tot i això, seguirem escrivint sobre la nostra cultura i societat amb una veu pròpia i en valencià. Per deu anys més de Festiu!

Qui col·labora en la 10a edició

En aquesta tan esperada edició del Festiu comptem amb uns col·laboradors excepcionals. El disseny i la maquetació a càrrec de Bram Studio i Marc Taulé, dissenyador gràfic com a col·laborador. A aquesta edició també comptem amb la politòloga, Andrea Kruithof; Marta Meneu, periodista i youtuber en valencià del canal ‘laprestatgeria’; Natxo Sarvatxo i Laia Villarrubia Belda.

Aquesta guia de la cultura musical valenciana compta amb el suport de Generalitat Valenciana.

Què hi pots trobar

A la 10a edició trobaràs articles d’opinió o altres en relació amb els festivals com ho són el Feslloc, l’Aplec dels Ports, el Pirata Beach Fest o el Rabolagartija, a més d’un mapa amb tots ells i les dates perquè tingues més fàcil situar-los a les comarques del País Valencià. També podràs gaudir d’un qüestionari per descobrir quin festival eres.

Entre les pàgines, també podràs descobrir nova música amb les llistes de reproducció de Spotify de Tresdeu, en les que hem fet una recopilació de cançons dels diferents festivals valencians. Tot açò perquè ja pugues cridar les cançons quan hi vages.

On pots fer-te amb el Festiu 2023

De moment, el Festiu 2023 ja està disponible físicament en les comarques de Castelló i Alacant i pròximament a les de València i comarques centrals.

A més a més, hem renovat la nostra pàgina de festiu.info on pots trobar un mapa interactiu on se situen tots els festivals al llarg i ample del País Valencià.

Pots descarregar el Festiu 2023 en format digital ací.

Ara ja no tens excusa per a no gaudir de l’estiu amb els plans i festivals valencians per excel·lència. Consulta el Festiu 2023 i viu un estiu inoblidable.

Festiu 2023

Portada Festiu 2023

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €