Marala de concert a Central Park de Nova York

El trio Marala oferirà un concert en Central Park de Nova York dissabte 8 de juliol, com a part del festival Summerstage que se celebra en diferents parcs de la ciutat durant l’estiu.

El concert forma part de la iniciativa de l’Institut Ramon Llull, que promou projectes musicals de tot el territori lingüístic català en diferents llocs del món sota el segell Catalan Arts. En aquesta ocasió, reuneix a Nova York a les artistes Marala, Queralt Lahoz, Lia Kali i DJ Trapella en una proposta de showcases que acostarà a destacades artistes de la nostra música al públic estatunidenc. Entre la programació d’enguany, el concert de Marala és l’únic en llengua catalana.

Marala presentarà en el Summerstage el seu segon àlbum, ‘Jota de morir’, llançat el setembre de 2022. El disc inclou temes com “A la vora del riu mare”, “Canteu a l’albat” o “Nana naneta”. En aquest treball discogràfic, Marala cerca explorar maneres d’integrar la mort, un univers vast i silenciat, i portar-la de tornada com una idea pròxima, acostant-se a ella per a comprendre millor els finals inevitables que formen part de la vida.

Per a qui no el conega, Marala és un trio musical compost per Selma Bruna, originària de Catalunya, Sandra Monfort, de València, i Clara Fiol, de Mallorca. S’especialitzen en música d’arrels tradicionals i ofereixen una perspectiva jove i polifònica. El seu repertori se centra en la música inspirada en cants tradicionals.

L’any 2020, van llançar el seu àlbum debut, ‘A trenc d’Alba’ (UB98), que consta de 10 cançons que inclouen versions musicals de poemes com “Corrandes de lluna” de Maria Mercè Marçal i “Cançó” de Miquel Martí i Pol, així com fragments de cançons tradicionals entrellaçats amb composicions pròpies. L’àlbum estava dedicat a les mares i àvies, amb una clara intenció de reivindicació feminista, i va obtenir el guardó al Millor Disc de Música d’Arrel en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, atorgats per Cultura de la Generalitat. En 2022, Marala va presentar el seu segon treball d’estudi titulat ‘Jota de morir’, on exploren la temàtica de la mort. Aquest àlbum també va ser guardonat amb el premi al Millor Disc de Música d’Arrel en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022.

Segur que ja coneixes Marala, però si no, escolta ja el seu últim àlbum. Nosaltres no podem parar!

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €