Programació de la Filmoteca d’Estiu 2023

La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i es durà a terme als jardins del Palau de la Música de València, des del divendres 4 d’agost fins al dissabte 2 de setembre de 2023.

El cartell d’aquesta edició ha sigut creat pel valencià Manu Garrido, il·lustrador, gestor cultural i llibreter. Entre 2014 i 2022 va dirigir l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), ha realitzat diferents cartells per a esdeveniments culturals i també portades de discos, sèries d’obra gràfica i exlibris.

Inauguració

La inauguració d’aquesta edició comptarà amb la projecció de ‘Vasil’, una destacada pel·lícula valenciana dels últims anys. Dirigida per Avelina Prat, la pel·lícula va ser guardonada en la passada edició dels Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià amb sis premis, incloent-hi Millor Pel·lícula, Guió i Direcció. També va rebre reconeixement internacional en el Festival de Cinema de Valladolid (Seminci), on Ivan Barnev i Karra Elejalde van ser guardonats conjuntament com a Millors Actors. La inauguració tindrà lloc el divendres 4 d’agost, a les 22.30 hores.

L’esdeveniment consta d’onze pel·lícules i 26 projeccions, dividides en tres cicles: “Collita de premis”, “Wim Wenders”, i “Aniversaris cinèfils”.

Collita de premis

En ‘Collita de premis’ podran veure’s les pel·lícules guanyadores dels principals premis cinematogràfics;

  • ‘Vasil’,  (4 i 5 d’agost)
  • ‘Todo a la vez en todas partes’ (2022), Oscar a la millor pel·lícula (11, 12 i 13 d’agost)
  • ‘Labordeta, un hombre sin más’ (2022), Goya al millor documental (17 i 18 d’agost). El cineasta basc Gaizka Urresti presentarà el documental sobre Labordeta en la sessió del divendres 18 d’agost.
  • ‘As Bestas’ (2022), Goya a la millor pel·lícula (19, 20 i 21 d’agost).
  • ‘El triangle de la tristesa’ (2022), Palma d’Or a Cannes (31 d’agost i 1 i 2 de setembre). Es projectarà en versió original amb subtítols en valencià.

Wim Wenders

A més de les millors pel·lícules de l’any i la projecció de clàssics, la programació de la Filmoteca d’Estiu inclou un cicle dedicat al prestigiós cineasta alemany Wim Wenders. La iniciativa també continua apostant pels subtítols i la projecció de pel·lícules en valencià. Algunes de les sessions comptaran amb subtítols en valencià, incloent-hi clàssics com:

  • ‘Alícia a les ciutats’ (1974), 6 i 7 d’agost
  • ‘L’estat de les coses’ (1982), 14 i 15 d’agost
  • ‘París, Texas’ (1984), 25, 26 i 27 d’agost
  • ‘Buena Vista Social Club’ (1999), 28 i 29 d’agost

‘Alícia a les ciutats’ i ‘L’estat de les coses’ es projecten en versió original amb subtítols en valencià.

‘Aniversaris cinèfils’

A ‘Aniversari cinèfils’, es projectarà el clàssic del cinema mut ‘Una dona de París’ (1923), dirigida per Charles Chaplin, en commemoració del seu centenari. Les projeccions estan programades per al 8 i 10 d’agost.

A més, també es projectarà en versió original amb subtítols en valencià el clàssic del neorealisme ‘El lladre de bicicletes’ (1948), dirigit per Vittorio de Sica, en celebració del seu setanta-cinc aniversari. Les projeccions d’aquesta pel·lícula estan programades per al 22 i 24 d’agost.

A més, es projectaran pel·lícules en valencià i s’obrirà cada sessió amb una mostra de pel·lícules domèstiques recuperades per la Filmoteca. Com a curiositat, totes les pel·lícules projectades van ser filmades en 9,5 mm (també anomenat Pathé Baby), i en 2023 se celebra el centenari de la seua creació.

Horaris i venda d’entrades

Les projeccions es duran a terme de dilluns a diumenge, a excepció dels dimecres. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21.30 hores.

Les entrades tenen un preu de 3,50 euros, i també s’ofereix un abonament de deu sessions per 25 euros. La programació diària i la venda d’entrades anticipades estan disponibles en el lloc web de l’IVC.

Animat a gaudir d’aquesta oferta cinematogràfica a l’aire lliure, en versió original, amb qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Programació Filmoteca d'Estiu 2023

Cartell de Manu Garrido per a Filmoteca d’Estiu 2023

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €