EscolaLAB impulsa un festival de teatre i un torneig de futbol en valencià

La tercera edició d’EscolaLAB, el laboratori de projectes innovadors en valencià impulsat per Escola Valenciana ja ha publicat les dues iniciatives d’enguany.

Per tant, la Copa Masclet i el Festival d’Alger s’uneixen a altres projectes com Guillem, nosaltres no t’oblidem, L’Squad d’Aitor i Júlia, Un món de paraules, Pelletes tornarà i El recapte que van aconseguir recaptar més de 25.000 euros.

LA COPA MASCLET
La Copa Masclet, per la seua part, naix com a contraposició del futbol modern i els valors que representa. El projecte, idea de Patà i Avant (Lorenzo Muñoz), pretén crear un espai on poder establir vincles entre la nostra llengua i l’esport més majoritari, ja que l’impulsor comenta que moltes vegades és difícil practicar l’esport en valencià.

A més, no solament tindrem l’oportunitat de gaudir del torneig de forma presencial, ja que la Copa Masclet serà completament retransmitida en Twitch, la plataforma de directes, amb una narració completa de tots els partits de la competició.

FESTIVAL D’ALGER
El Festival d’Alger és una proposta que vol apropar el teatre i les arts escèniques a Otos, un poble de la comarca de la Vall d’Albaida amb no més de 504 habitants. Un festival de tres dies de duració que té com a objectiu impulsar la cultura per als veïns i veïnes de municipis menuts fent que formen part de les diferents representacions. Un punt de trobada dels artistes amb les veïnes i els veïns del poble on la cultura, l’art, el patrimoni i la tradició seran les prioritats.

Professionalitat, interdisciplinarietat, reivindicació, ruralitat, proximitat, diversitat, inclusió, feminista i en valencià són els principis pels quals es mou aquest festival d’arts escèniques que dinamitzarà activitats com música en directe, tallers de teatre, xarrades, exposicions i moltes més activitats, fent del Festival d’Alger un espai lliure on tots els projectes són benvinguts.

Per saber més sobre el laboratori d’idees d’Escola Valenciana, i els projectes que estaran fent campanya durant els pròxims 40 dies per aconseguir els objectius, podeu visitar el web escolalab.org.

Teatre d'Alger

Teatre d’Alger

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €