Els nous premis de la creació de contingut

Les xarxes socials en la nostra llengua s’han convertit en una part clau per al desenvolupament d’aquesta, per això, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la revista Tresdeu han decidit crear Premis AMIC-Tresdeu, un esdeveniment cultural amb l’objectiu de reconéixer la creativitat dels creadors de contingut. El pròxim 10 d’abril al CaixaForum Barcelona serà la celebració d’aquesta gala de premis que ja porta sis edicions al País Valencià que dona veu als creadors de contingut menors de 35 anys.

La presentació de candidatures als Premis AMIC-Tresdeu és lliure, per tant, es podran presentar tant els mateixos creadors, com els seus seguidors, professionals del sector i, fins i tot, les associacions i institucions que treballen per la promoció de la llengua, sempre que compleixen el requisit d’haver estat actius des de l’1 de gener de 2023 fins el 31 de desembre de 2023 amb una periodicitat mensual i, en el cas dels pòdcasts, que hagen publicat almenys 10 capítols.

Pel que fa a aquesta primera edició dels premis, les categories seran les següents: Millor creador/a de contingut cultural i art, Millor creador/a de contingut d’esport, Millor creador/a de contingut d’humor, Millor creador/a de contingut lifestyle, Millor creador/a de contingut de videojocs, Millor creador/a de contingut de conscienciació social, entre d’altres, amb un premi de 400 € per cadascuna. A més, també hi haurà premis com el guardó al Millor creador/a de l’any i Millor creador/a revelació de l’any, amb una dotació de 1.600 € i 800 €, respectivament.

Una vegada haja finalitzat el període d’inscripció, la selecció de les persones finalistes i guardonades es farà a través d’un jurat professional, que estarà conformat per experts en el sector i representants d’associacions i institucions que treballen per la promoció de la llengua i cultura. Posteriorment, s’obrirà una votació popular que contribuirà a la decisió final.

El lliurament dels Premis, que es faran a abril tindran actuacions en directe i comptarà amb la participació de referents del panorama cultural de tot el domini lingüístic. Aquesta combinació, en forma d’esdeveniment cultural, busca connectar a tota la nova generació de creadors i consolidar l’impacte, així com reforçar la creació del talent creatiu.

Per a més informació sobre els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català els interessats poden visitar el lloc web oficial o posar-se en contacte amb els organitzadors a través de la informació de contacte disponible en línia.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €