Qui és el millor creador/a de contingut en català de l’any?

Expandir i consolidar l’impacte de la figura dels creadors i creadores de contingut a tot el domini lingüístic català és clau, per aquest motiu l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, del País Valencià han decidit crear els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català. Una iniciativa que, de la mateixa forma que els Premis Ídolo o els Premis Esland, en aquesta ocasió tenen l’objectiu de guardonar i posar en valors als millors creadors i creadores de contingut en català.

Després de cinc edicions al País Valencià, arriben a Barcelona els Premis AMIC-Tresdeu, els quals engloben tots els territoris de parla catalana i ha tingut un total de 310 projectes inscrits que opten a guanyar fins a un total de tretze categories diferents que es lliuraran el pròxim dimecres 10 d’abril de 2024 al CaixaForum Barcelona (Auditori), situat a l’Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona, en una celebració que reunirà a gran part dels creadors catalans, valencians, balears i andorrans i gaudirà les actuacions en directe de Ginestà i Colomet, entre altres sorpreses.

Entre els finalistes trobem a creadores i creadors destacats en el panorama actual com Juliana Canet, Croqueta de Xocolata, Cabrafotuda, Alex Tous, Can Putades, Maria Vallespí, Alegria de Poble, Simmer Valenciana, Julen Music, el pòdcast l’Arrabassada i Anam Fent o Antoni Guiscafré, entre d’altres.

Les temàtiques premiades seran: Millor creador/a de contingut cultural i art, Millor creador/a de contingut d’esport, Millor creador/a de contingut d’humor, Millor creador/a de contingut lifestyle, Millor creador/a de contingut de videojocs, Millor creador/a de contingut de conscienciació social, entre d’altres, amb un premi de 400 € per cadascuna.

A més a més, també descobrirem al Millor creador/a de l’any i Millor creador/a revelació de l’any, dotats amb un premi de 1.600 € i 800 € respectivament, i s’atorgarà un reconeixement a la creació en les següents categories: Millor streamer, Millor tiktoker, Millor youtuber, Millor Pòdcast i Millor instagramer de l’any.

Vota pel teu creador/a preferit!

El públic també és un element clau en aquesta primera edició, ja que té l’oportunitat de votar per la seua proposta preferida en cadascuna de les tretze categories. Les votacions estaran obertes des d’aquest 13 de març fins al 31 de març. Per a poder votar s’ha d’entrar a la web www.amictresdeu.cat i fer clic al formulari. Pròximament, s’anunciarà com aconseguir les invitacions per a assistir a l’esdeveniment, entre altres novetats.

LLISTAT DE FINALISTES PREMIS AMIC-TRESDEU 2024

Millor creador/a de l’any

 1. Croquetadexocolata
 2. Cabrafotuda
 3. Can Putades
 4. Parisio Produccions
 5. Jordina Cot

 

Millor creador/a revelació de l’any

 1. Celia Espanya
 2. Alegriadepoble
 3. Cas Horrach
 4. Queralt Vidal Sala
 5. Georgina – Aixoesaixina

 

Millor creador/a de contingut de lifestyle

 1. Maria Vallespí
 2. Parisio Produccions
 3. Jordina Cot
 4. Carla Clavera
 5. Georgina ~ Això és aixina

 

Millor creador/a de contingut d’humor

 1. Cabrafotuda
 2. Can Putades
 3. Cas Horrach
 4. Antoni Guiscafré
 5. Berti i au

 

Millor creador/a de contingut d’esport

 1. Patà i avant
 2. Tribunerus_Montilivi
 3. Alegriadepoble
 4. Sacha Kruithof
 5. Coffeerunnersbcn

 

Millor creador/a de contingut de videojocs

 1. Javioje
 2. Lopeznorman44
 3. Simmer Valenciana
 4. Mirulinu2
 5. Fnaf en català

 

Millor creador/a de contingut de conscienciació social

 1. Itsclaubunny
 2. Anais Borràs
 3. Desdelsofa_cat
 4. Alegriadepoble
 5. Em baixa la serotonina

 

Millor creador/a de contingut de cultura i art

 1. Parlars Mallorquins
 2. Julen_music
 3. Betmolina
 4. Pati de Butaques
 5. La prestatgeria

 

Millor youtuber

 1. Llet i Vi
 2. Juliana Canet
 3. Lopeznorman44
 4. Te’n fem cinc cèntims
 5. Darth Segador

 

Millor Instagramer

 1. Alegriadepoble
 2. Julen_music
 3. Farners
 4. Alex Tous
 5. Julia Moumen

 

Millor Streamer

 1. Lopeznorman44
 2. Desdelsofa_cat
 3. Simmer Valenciana
 4. LletiVi22
 5. Tribunerus_Montilivi

 

Millor pòdcast

 1. L’arrabasada
 2. Anam fent
 3. Sap greu tan jove
 4. El dolcet pal café
 5. Tabac i sobrassada

 

Millor tiktoker

 1. Can putades
 2. Parisio produccions
 3. Antoni Guiscafré
 4. Gina Martínez
 5. Abril Rodríguez García

I tu, per qui votaràs en aquests Premis AMIC-Tresdeu? Et deixem l’enllaç i et recordem que tens fins el 31 de març per a fer-lo! No t’afanyes!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €