Els Premis AMIC-Tresdeu omplin el CaixaFòrum Barcelona

Els Premis AMIC Tresdeu omplin el CaixaForum Barcelona en un acte per expandir i consolidar l’impacte de la figura dels creadors i creadores a tot el domini lingüístic català. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, del País Valencià han decidit crear i celebrar els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català. Una iniciativa que, de la mateixa forma que altres premis en l’àmbit estatal o internacional, guardonen i posen el valor la figura del creador/a de contingut i les seues iniciatives, en aquesta ocasió, en català.

L’acte de lliurament de premis se celebrarà el pròxim 10 d’abril al CaixaForum Barcelona (Auditori) situat a l’Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona. L’esdeveniment, presentat per Nerea Sanfe i Març Llinàs, reunirà més de 250 creadors i creadores de contingut catalans, valencians, balears i andorrans, com Croqueta de Xocolata, Cabrafotuda, Alex Tous, Can Putades, Maria Vallespí, Alegria de Poble, Simmer Valenciana, Julen Music, el pòdcast l’Arrabassada i Anam Fent o Antoni Guiscafré, entre d’altres. Consulta tots els finalistes aquí.

A més, la primera edició comptarà amb la presència del Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pere Aragonès, la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Anna Erra i el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Sr. Francesc Xavier Vila, entre altres autoritats i experts en el sector i representants d’associacions i institucions que treballen per la promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes.

Durant l’acte hi haurà les actuacions en directe del grup barceloní Ginestà, la boyband lleidatana Sexenni i l’artista valenciana Colomet, entre altres sorpreses.

Guardonats en les diferents categories i temàtiques

Les temàtiques premiades durant la gala seran: Millor creador/a de contingut cultural i art, Millor creador/a de contingut d’esport, Millor creador/a de contingut d’humor, Millor creador/a de contingut lifestyle, Millor creador/a de contingut de videojocs, Millor creador/a de contingut de conscienciació social, amb un premi de 400 € per cadascuna.

A més a més, també es guardonarà al Millor creador/a de l’any i Millor creador/a revelació de l’any, dotats amb un premi de 1.600 € i 800 € respectivament, i es reconeixerà a la creació en les següents categories: Millor streamer, Millor tiktoker, Millor youtuber, Millor pòdcast i Millor instagramer de l’any.

Consolidar la figura dels creadors i creadores de contingut en català

Després de cinc edicions al País Valencià, se celebren a Barcelona els Premis AMIC-Tresdeu. Una iniciativa que va néixer amb l’objectiu d’englobar a tots els territoris de parla catalana i ha aconseguit en aquesta primera edició més de 310 projectes inscrits i 65 iniciatives finalistes en les tretze categories proposades.

A més, s’ha vetllat en tot moment perquè l’audiència fos part activa i un element clau en aquesta primera edició, ja que ha tingut l’oportunitat de suggerir al seu creador/a preferit i complementar la tasca del jurat professional, conformat per experts en el sector i representants d’associacions i institucions que treballen per la promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes, votant la seua proposta preferida en cadascuna de les tretze categories. A més, han pogut formar part del públic assistent en la gala de lliurament de premis.

Els Premis AMIC Tresdeu omplen el CaixaForum Barcelona per guardonar als millors creadors i creadores de contingut en català de l’any

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €