Croqueta de Xocolata i Alegriadepoble, guanyadors dels Premis AMIC-Tresdeu

La primera edició dels Premis AMIC-Tresdeu han omplert aquest 10 d’abril l’auditori del CaixaForum Barcelona en un acte per expandir i consolidar l’impacte de la figura dels creadors i creadores a tot el domini lingüístic català. En aquest sentit, el jurat ha decidit guardonar com a Millor creadora de l’any a Laura Zurriaga, més coneguda a la xarxa com a Croqueta de Xocolata, per “ser referent dins la creació de contingut en català a través de les seues creacions culinàries des d’una nova perspectiva de la recepta, amb vídeos curts i fàcils d’entendre”. I el Premi al Millor creador revelació, a més del Premi de Millor creador de contingut d’Esport, de l’any ha estat per Rixi Barberà, més conegut com a Alegria de Poble, en paraules del jurat per “la seua determinació diària, connexió amb el públic i demostrar que el marc local es pot convertir en un producte d’èxit nacional”, dotats amb un guardó i un premi de 1.600 € i 800 € respectivament.

Pel que fa a les temàtiques premiades s’ha guardonat a Anaïs Borràs com a Millor creador/a de contingut de conscienciació social; Simmer Valenciana com a Millor creador/a de contingut de videojocs; Parlars Mallorquins com a Millor creador/a de contingut cultural i art; Cabrafotuda com a Millor creador/a de contingut d’humor; i a Maria Vallespí com a Millor creador/a de contingut lifestyle, amb un premi de 400 € per cadascuna de les categories.

A més a més, s’ha reconegut a la creació de contingut en les següents categories. A Norman López com a Millor streamer, Can Putades en la categoria Millor tiktoker, Alex Tous com a Millor instagramer, Juliana Canet al Premi AMIC-Tresdeu com a Millor youtuber i Sap Greu Tan Jove i Anam Fent s’han endut el guardó de forma ex aequo com a Millor pòdcast de l’any.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, del País Valencià, han decidit crear i celebrar els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català. L’esdeveniment, presentat per Nerea Sanfe i Març Llinàs, ha aconseguit aplegar més de 250 creadors i creadores de contingut catalans, valencians, balears i andorrans.

L’encarregat d’inaugurar l’acte ha estat el president de l’AMIC, Ramon Grau, qui ha valorat aquesta primera edició del premi, subratllant que “és un dia per reconéixer la vitalitat dels creadors i creadores, els quals han engegat i tirat endavant projectes que ens inspiren, tot i les dificultats dins d’un món, en què el canvi i la recerca de nous models de negoci, són una constant”, destacant que des de l’Associació “volem donar impuls, visibilitat i consolidar l’impacte de la figura del creador i la creadora de continguts en català”.

A més, la jornada també ha comptat amb la intervenció del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, el qual ha expressat la importància de crear contingut en català “la llengua és molt més que un codi per a comunicar-se i més amb la riquesa que mostreu els creadors/es de contingut. Hem de continuar tenint present la llengua arreu acompanyats des de les institucions i reforçant la tasca dels mitjans públics”, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, la qual ha agraït la tasca d’actes com aquests “són molt útils i necessaris. Des de l’administració pública volem que el català siga una eina de comunicació” i ha destacat la tasca dels creadors.

En aquest sentit, i per consolidar la gala com una jornada per celebrar i promocionar la cultura en llengua catalana com a eix transversal s’ha pogut gaudir de les actuacions en directe del grup barceloní Ginestà, la boyband lleidatana Sexenni i l’artista valenciana Colomet.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €