Una nova obra al Teatre Micalet

La Companyia Teatre Micalet estrenarà aquesta setmana una nova producció pròpia que podrem gaudir des del 24 d’abril fins al 12 de maig. L’obra, dirigida per Joan Peris no serà altra que L’Oroneta, escrita pel dramaturg Guillem Clua, un dels escriptors millor considerat en l’actualitat pel que fa al teatre nacional.

El director de l’obra, Joan Peris ha declarat que L’Oroneta “és una obra que no només t’atrapa per la temàtica, sinó també per l’estructura dramatúrgica que et sorprén constantment, i pense que és una obra que a l’espectador no el deixarà indiferent. És d’aquelles obres que et remouen la consciència i t’ajuden a créixer. Com sempre, és un gust treballar amb tota la companyia, també m’agradaria destacar la gran implicació dels actors que han fet traure un gran nivell a la interpretació”.

La crítica ha definit l’obra com multidisciplinària, eclèctica, política i amb una preocupació prioritària respecte a l’estructura narrativa i l’argument. Aquesta història conta la vida de dos personatges: Amèlia (interpretada per Pilar Almeria) una professora de cant i de Ramón (que li donarà vida Bruno Tamarit), un home jove que vol millorar la seua tècnica vocal per tal de cantar en el memorial de sa mare, morta recentment. El títol de l’obra, L’Oroneta fa referència a la cançó triada per aquest moment i veurem que té un significat molt especial per als dos personatges.

En paraules de Bruno Tamarit sobre el seu personatge: “Ramón és un personatge ple de vida i passió, amb arguments socials i polítics que són conseqüència de la seua història personal, del seu passat, present i futur”. Per part de Pilar Almeria, ella mateixa destaca sobre Amèlia que: “Interpretar un personatge com el d’Amèlia, el qual passa per un ventall tan ampli d’emocions, és molt enriquidor, igual que poder fer-ho al costat de Bruno. Treballar de nou amb Joan a la direcció amb la seua constatació, la seua passió i la seua manera de veure el món, és tot un gust per a mi.”

L’Oroneta ja ha estat representada en més de 15 països diferents i, aquesta obra teatral que tracta sobre el dolor, la culpa i la incomunicació va guanyar el premi a millor espectacle i millor autoria original als premis Teatre Barcelona temporada 2021/2022. A més, la versió en català es va estrenar en  La Villarroel i es va emportar, entre altres premis, el que la va homenejar com l’obra amb el millor Text als premis Butaca 2022.

‘L’Oroneta’ estarà al Teatre Micalet de València de dimecres a diumenge entre el 24 d’abril i el 12 de maig i si voleu fer-vos amb la vostra entrada, solament heu d’entrar al següent enllaç.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €