Cuélebre, el nou descobriment a la secció de maquetes

cuélebreA la secció de maquetes us descobrim aquesta setmana a Cuélebre. Un grup valencià d’estil medieval amb melodies i instruments difícils d’escoltar avui en dia. El projecte s’inicià al 2011 però fins l’any passat no es consolidà definitivament la composició del grup.

El nom de Cuélebre ve de la mitologia asturiana (també la galega i la cantàbrica), ja que el seu fundador és originari d’allí. Aquest nom fa referència a un èsser en forma de gragó o serp alada.

El grup consolidat a València té un estil molt pròpi. Influenciats per grups com Corvus Corax, Wardruna i Hagalaz Runedanze, Cuélebre busca aconseguir nous sorolls amb antics instruments en comptes de reinterpretar el ja existent. La zanfona, el bouzouki, el wistles i la percussió són la base de les seues cançons.

El darrer any van treure el seu primer EP. Aquest va rebre una gran acceptació el que els motivà per seguir creant noves cançons i a gravar el seu primer disc, ja en marxa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €