Cap d’Any a la Spook Factory: Zombie Kids, DJ Soak, Kostrok i Ley DJ

Si existeix una discoteca de culte, la trobarem a les rodalies de València, encapçalada per un rat penat i un cartell roig que resa Spook Club – VLC, més coneguda com Spook Factory. Molt més que una sala de festes, aquest nom propi ha esdevingut amb el pas del temps una icona de la imitada i reverenciada “Ruta Destroy” valenciana, mantenint un prestigi al món de l’electrònica del qual no han gaudit altres companyes de gènere.

Els mateixos Orxata Sound System, en una arrencada de coherència estilística, no dubtaren en organitzar en aquesta sala una de les presentacions del seu segon disc 2.0 per tal de retre homenatge al moviment musical valencià de la dècada dels 90.

Arribat el moment d’acomiadar l’any, molts mitòmans ho vérem clar: què millor que entrar al 2013 envoltats de moderns i fent apologia del bacallà a la discoteca més freak de tota la carretera del Saler.
El cartell, especialment ideat per atraure la fauna urbana que sovint omple sales com La 3,  presentava com atractius principals a Zombie Kids, Ley Dj, Kostrok i Dj Soak. Tota una vetllada sense descans farcida amb estils electrònics de moda com ho són el dubstep, l’electro, el dance o la recent anomenada indietrònica.
En cosa d’un any, els Zombie Kids s’han convertit en plats forts de qualsevol escena nocturna amb un mínim de pressupost. Aquest grup madrileny ja acumula un allau envejable de seguidors que es deixen la pell en cada sessió. En aquesta ocasió l’horari no els va acompanyar, ja que les 2.30 d’una nit de cap d’any potser encara es una hora massa primerenca, especialment per als caps de cartell. La següent, Ley DJ, resident de la sala La 3, es va encarregar de calfar motors per afrontar la catarsi musical de la nit: Soak DJ.
Aquest xaval valencià de curta edat ha aconseguit molt poc de temps creuar l’oceà diverses vegades i punxar en alguns dels festivals més importants de l’estat. Els qui tinguérem oportunitat de veure Soak DJ al Black Lotus Festival ja s’adonàrem de la gràcia i el bon gust que demostra a les mescles. Si en l’anterior ocasió va destrossar el públic del Black Lotus amb remescles de drum’n bass, aquest cap d’any a la Spook es va centrar més en els ritmes electro i dubstep, tot i fent lloc a grups de moda com ara Crystral Fighters o The Prodigy.
Finalment, quan el públic ja acumulava dosis ingents d’alcoholització, els Kostrok tancaren la nit amb bona càrrega de dubstep i un tarannà més indieDesprés de deixar sonar les últimes notes de la seua sessió, no dubtàrem en sortir cap a la terrassa de la sala per observar, amb el semblat bocabadat, com el primer sol de l’any treia el cap per la platja del Pinedo… Decidídament, els temps de la Spook Factory encara no s’han acabat.


Pau Berga col·labora a la revista Tres deu. Ha col·laborat a la revista Silenci entre altres mitjans i ha excercit de cap de premsa a Mésdemil. Actualment es músic professional i realitzador audiovisual. 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €