Primers confirmats al 20 aniversari del Rototom

Aquest matí els organitzadors del Rototom Sunsplash han presentat el seu primer avançament del que serà l’edició 20 del Festival Reggae més conegut d’Europa, i com tots sabeu, fa alguns anys està celebrant-se a Benicàssim. A continuació vos presentem als primers que xafaran el Main Stage.

Protoje, un dels intèrprets més significatius de la tornada al Roots & Culture a Jamaica, moviment actualment molt jove. És fill de la cantant jamaicana Lorna Bennet, coneguda per la seua famosa versió reggae de “Breakfast in bed” de Dusty Springfield.

L’intrigant estil de Protoje, suma influències que abasten des del roots clàssic fins a la black music nord-americana que aconsegueix la maduresa amb el seu nou àlbum “The 8 year affair“, presentat precisament aquests dies a Jamaica.

Luciano un any més confirma la seua presència, una veu plena d’espiritualitat i el compromís social de moltes de les seues cançons, Luciano és un dels hereus indiscutibles de l’esperit del roots reggae dels anys setanta lligat a artistes com Bob Marley o Peter Tosh. S’ha convertit en un cantant molt cercat pels productors més importants. Els seus nombrosos singles han constituint la base de magnífics treballs de llarga vigència.
Sense l’aportació d’U Roy com a pare de el “deejay style”, l’estil jamaicà que va precedir i va influenciar el rap nord-americà, la música reggae haguera sigut molt diferent. Reconeguts productors com Lee Perry i Keith Hudson capten i comprenen la força del deejay style i graven alguns dels primers temes d’U Roy. 
L’any passat va veure la llum el seu últim àlbum “Pray fi di people“, treball que inclou duetos amb artistes del bagatge de Tarrus Riley i va significar el seu retorn després de quasi una dècada de silenci discogràfic.
Un magnific primer avançament per a la celebració que suposarà l’efemèride de complir 20 anys com a festival.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €