Cine i música festera

No sé si recordeu que a una anterior edició de Moment de Festa parlàvem del Capità Moro d’Alcoi i la seua peça basada en Terminator. Suscità comentaris entre els meus cercles i algunes reflexions que em motivaren a escriure açò. Pot ser no m’expressara bé o estava equivocat, hui intentaré explicar millor l’aspecte entre el cinema i la música festera. No és cert que fixar-se en el cine com a font d’inspiració, era menysprear la música festera. No, estava equivocat amb l’argument. El que volia era dir que no m’agradava que la font d’inspiració foren melodies que em recordaren a un soterrar.

Aprofitant l’avinentesa, crec que és moment per treure a relluir una relació, poc usual, però que s’ha donat: el cinema i la música festera. Tots tenim al cap les imatges de Xavi Castillo parodiant al capità moro. Una paròdia que posava com exemple que un capità va baixar amb Superman pel Carrer Sant Nicolau d’Alcoi en l’entrada. Vaja, com tot en aquesta vida, per a gustos colors i no sempre és sinònim de fracàs o mal gust aquesta mescla. A continuació una xicoteta mostra d’algunes peces que s’han basat en la música de cinema o que, simplement, s’han adaptat.

Batallers, marxa cristiana de Ramón García

Una marxa potent, guerrera i que agafa, o ens recorda, motius de la BSO de Ben Hur. Escolteu primer la marxa Cristiana de Ramon, i després la BSO. Aquesta peça, doncs, és una bona adaptació i s’adapta prou bé al format de la marxa cristiana.

Santiago Capità Abencerraje, de Saül Gómez

Diuen que s’assembla, jo no sóc un expert, o els recorda a les BSO tipus les de Lawrence d’Aràbia. Crec que els experts en BSO podrien dir alguna cosa més àmplia del que jo vos he dit.

Ben Hur

Si l’anterior agafa un motiu de la BSO hi ha una marxa cristiana que és tal qual: Ben Hur i adaptant-la per al carrer. Jo mateix l’he tocat en una entrada, i per a no enganyar-nos, no desentonava. Escolteu-la ací.

L’últim dels mohicans

La famosa BSO de Trevor Jones i Andy Redelman és adaptada per al carrer, per a la festa. Que us sembla l’adaptació?

Titanic

De les més escoltades al carrer, pot ser per l’impacte que va causar aquesta peli. De segur que James Horner es sorprendria de la imaginació de la gent d’eixir al carrer amb la seva música.

1492: Conquest of Paradise

S’imagineu a …. desfilant-la pel carrer? Aquesta peça va ser adaptada per Gaspar Ángel Tortosa, del mateix model que L’Últim dels Mohicans, La Missió, Titanic (i alguna més que tindrà…

La Missió

En unes festes com aquestes, podràs sentir-te com el Pare Gabriel colonitzant, en aquest cas, a les filades mores. Si més no, curiosa de nou l’experiència

En definitiva, la música de cinema, així com la popular o tradicional, s’utilitza d’inspiració. Altra cosa és que el resultat siga òptim, de qualitat i apte per al públic. Jo ja tinc pensades algunes bones BSO per adaptar al carrer, quines creieu que serien bones?

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €